Filmu Dežela La La sedem zlatih globusov

Film z največ nominacijami je dobil zlatega globusa za glavno moško in žensko vlogo, režijo, scenarij, izvirno glasbo in izvirno pesem.

Objavljeno
09. januar 2017 08.15
AWARDS-GOLDENGLOBES/
Š. P., STA
Š. P., STA
Los Angeles - Romantična glasbena drama Dežela La La režiserja Damiena Chazella je prišla na 74. podelitev filmskih in televizijskih nagrad zlati globus s sedmimi nominacijami in je dosegla 100-odstotni izkupiček. Film je tekmoval v kategoriji najboljši muzikal ali komedija, v kategoriji dramskega filma pa je nagrado za najboljšega pobral Moonlight.

Dežela La La, ki je poklon zlatemu obdobju Hollywooda, je dobil zlatega globusa za glavno moško in žensko vlogo (Ryan Gosling in Emma Stone), režijo (Damien Chazelle), scenarij (Damien Chazell), izvirno glasbo (Justin Hurwitz) in izvirno pesem (City of Stars).

Moonlight je imel šest nominacij, vendar na koncu osvojil le eno, to je zlati globus za najboljši dramski film.

Med televizijskimi deli je na podelitev s petimi nominacijami prišla zgodba o legendarnem sodnem procesu proti O.J. Simpsonu z naslovom Ljudstvo proti O. J. Simpsonu: Ameriška zločinska zgodba.

Na koncu je osvojila zlatega globusa v kategoriji najboljših televizijskih filmov oziroma miniserij, Sarah Paulson pa mu je priskrbela še nagrado za najboljšo žensko glavno vlogo v tej kategoriji.

Za najboljšo televizijsko dramsko serijo so razglasili novo serijo televizije Netflix o britanski kraljevi družini Krona, ki je dobila še zlatega globusa za najboljšo glavno igralko (Claire Foy).

Zlatega globusa za najboljšo televizijsko komedijo ali muzikal je pobrala Atlanta, tri zlate globuse pa je pobrala serija »The Night Manager« in sicer za glavno in stransko moško vlogo (Tom Hiddleston in Hugh Laurie) ter stransko žensko vlogo (Olivia Colman).

Na slavnostni podelitvi, ki jo je vodil komik televizije NBC Jimmy Fallon je zlatega globusa za najboljši tujejezični film pobrala francoska srhljivka Ona, malce presenetljivo pa je zlati globus odnesla tudi Isabelle Huppert za glavno žensko filmsko dramsko vlogo.

Zlati globus za najboljši animirani film je dobil Zootropolis.