James Bond je na T'rolsko vandral

Objavljeni so prvi posnetki s snemanja nove bondiade z naslovom Spectre v avstrijskem Söldnu.

Objavljeno
12. februar 2015 15.52
*reu* FILM-BOND/
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Zimzeleni James Bond in narodnozabavna harmonika? Da, če obiščeš spletni kotiček avstrijskega smučarskega središča Sölden, te pozdravi napis, da gre v teh dneh za lokacijo snemanja prihodnjega filma iz serije o Jamesu Bondu, nekaj nižje pa uzreš še fotografijo harmonikašev v ustrezni noši, ki te na »tradicionanih tirolskih večerih« z zvokom harmonike vsako sredo pospremijo na nočno smuko.

Bond je, skratka, v novi etapi neskončne filmske epopeje z naslovom Spectre vandral na Tirolsko – gotovo ne edini, to smučarsko središče, v katerem letno naštejejo nad dva milijona nočitev, po številu obiskovalcev v Avstriji zaostaja le za Dunajem in Salzburgom –, sodeč po prvih posnetkih pa se je tudi na razredčenem zraku v alpskih višavah, pri nas v časteh tudi zaradi serije zmag Tine Maze, s kom uspešno premikastil.

Producenti so objavili nekaj prvih kadrov s snemanja v Avstriji, med drugim tudi nekajsekundni posnetek Daniela Craiga, ki v vlogi agenta 007 – tokrat jo je prevzel četrtič – znova dokazuje, da je mož hitre roke in še hitrejše pištole.

Premiero 24. filma o Bondu, ki ga znova režira Sam Mendes, sicer napovedujejo za letošnji 6. november, kar so posneli pri naših severnih sosedih, pa naj bi v njem predstavljalo enega osrednjih akcijskih posnetkov.

Osrednjega negativca v filmu z imenom Franz Oberhauser bo tokrat odigral na Dunaju rojeni nemško-avstrijski oskarjevec Christoph Waltz, ki ima tudi precej slovenske krvi (ime njegove matere je Elisabeth Urbancic, preko nje segajo korenine rodu na Gorenjsko), naslednja v seriji Bondovih deklet pa je Francozinja Léa Seydoux, ki bo zasedla vlogo Madeleine Swann.