James Bond, Monika Belluci in smola

Po ukradenih avtomobilih objava scenarija na internetu in poškodbe.

Objavljeno
25. februar 2015 09.34
Europe Africa Week In Pictures
J. G., kultura
J. G., kultura

Odkar so na začetku decembra lani napovedali snemanje 24. filma o Jamesu Bondu z naslovom Spekter, ekipo spremlja smola. Zadnja neprijetnost se je zgodila pred dnevi v Rimu. Eden od kaskaderjev si je pri snemanju drvenja z avtomobilom večkrat zlomil nogo, medtem ko je bil drugi lažje poškodovan in so ga iz bolnišnice odpustili v domačo oskrbo.

Panika in prekinitev snemanja

Snemanje so prekinili samo za kratek čas, Daniel Craig in Monica Bellucci, ki igra eno od Bondovih deklet, sta bila naslednji dan že na setu in tako je vse potekalo po načrtih.

Že pred samim začetkom snemanja filma so neznanci iz garaže v Nemčiji ukradli devet dragih avtomobilov, ki jih še vedno niso našli, zatem se je del scenarija pojavil na internetu, nakar si je Daniel Craig, ki igra agenta 007, poškodoval koleno, zaradi česar so snemanje za nekaj dni prekinili. Nesreča se je zgodila v studiu Pinewood pri Londonu. Producentov se je polotila prava panika zaradi prekinitve snemanja, saj vsak snemalni dan stane skoraj pol milijona evrov.

Ko je med drugim tudi zaradi komedije Intervju o atentatu na severnokorejskega voditelja Kim Džong Una prišlo do hekerskega napada na Hollywoodski studio Sony, je bil ena od žrtev tudi novi filmu o agentu 007. Takrat je bilo objavljeno elektronsko dopisovanje med vodilnimi ljudmi Sonyja, studiom MGM in producenti, ki je razkrilo, da film skupaj s stroški trženja stane 250 milijonov evrov, na dan je prišel del scenarija, razkrito pa je bilo tudi, da producenti niso zadovoljni z zapletom. Po sinopsisu se Bond bojuje proti tajni organizaciji Spekter, ki prevzema upravljanje večine obveščevalnih agencij.

Premiera novembra

»Popolnima ste me razočarali s koncem. Nobenega presenečenja ali obrata. Spekter bi ja moral vse te možnosti izkoristiti za nekaj velikega, zagotovo bi se lahko domislili česa močnejšega od skrivanja nekega navadnega dokumenta,« je napisal Jonathan Glickman, predsednik studia MGM. »Potrebujemo boljši obrat, ne pa samo divjanje s pištolami. Morali bi zbrisati najmanj dvajset strani in en del zgodbe v celoti,« je napisal eden od producentov. Producentka Sonyja Elizabeth Cantillon pa je napisala: »Celotna zgodba je o Bondu, ki divja s plačanci v že videnih prizorih s helikopterji, dvigali, avtomobili ...«

Po objavi te elektronske korespondence se je strahovito razburil režiser Sam Mendes (nagrajen z oskarjem za film Lepota po ameriško), saj je scenarij za novega Bonda napisal ugledni John Logan, scenarist Gladiatorja in Poslednjega samuraja, soscenarista pa sta bila Neal Purvis in Robert Wade, ki sta sodelovala pri scenariju za pet filmov o Bondu od Vse in še svet leta 1999 do Skyfalla leta 2012, njuno scenaristično partnerstvo pa velja za eno od najuspešnejših v Veliki Britaniji.

Premiera Spektra je predvidena novembra letos.