Jasna Kuljaj: Z botoksom še dvajset let, brez pa deset

Nazadnje je na Planet TV vodila Bar, zdaj gre z novo oddajo v gostilno. Pri Črnem Petru bodo gostili glasbenike vseh žanrov, ki bodo morali sodelovati tudi v skečih. 
Fotografija: Jasna Kuljaj
Odpri galerijo
Jasna Kuljaj

»Pet minut bom zamudila na intervju, samo po burek skočim,« napiše v sporočilo in takoj je jasno, da gre za Jasno. Veselje jo je intervjuvati, ker nima dlake na jeziku, da ti tisto, po kar si prišel, včasih pa še več. Tokrat o tem, koliko let jo še čaka pred kamerami, in o Jožetu Potrebuješu, s katerim spet sodelujeta, saj skupaj ustvarjata novo oddajo Pri Črnem Petru.


Včeraj ste imeli prvo snemanje, zato mi lahko poveste, kako ste se tam počutili.


Začutila sem, da delamo pravo stvar. To pomeni, da želimo narediti oddajo, ki bo prinesla več kot le glasbo in voditeljeve pogovore z glasbeniki. V njej bo tudi igrani program, ki se bo prepletal z gosti vsake oddaje. Ti sodelujejo v skečih, kot pred leti v Teatru Paradižnik in nedavno v šovu As' ti tud not padu?!


Dobesedno se vračate na domači teren, v oddajo z narodno-zabavno glasbo …


To ne drži povsem, saj nova oddaja ne prinaša le narodno-zabavne glasbe. Je nujno potrebna, saj pri nas ni oddaje z odrom, ki bi gostil zasedbe različnih žanrov, ki so pri ljudeh priljubljene.


Zakaj ni oddaje s pop glasbo? Mora biti vedno vključena tudi narodno-zabavna glasba, da oddaja preživi?


Verjamem, da mora naša ponujati vse najboljše iz Slovenije. Seveda je namenjena slovenskim gledalcem, a vselej si predstavljam tudi kakega tujca, ki bi jo naključno ujel na televiziji v hotelski sobi in prek nje dobil občutek, kaj je Slovenija. Imamo pop pevce, Nino Pušlar, Jana Plestenjaka, Heleno Blagne in druge, in seveda tudi narodno-zabavne ansamble. Nina Pušlar je super, a na koliko njenih pesmi bi lahko v oddaji plesali? Moramo ponujati pester nabor in zelo se veselim dne, ko nas bo obiskala Nina, saj je v Sloveniji med najbolj priljubljenimi. Upam, da bosta prišla tudi Magnifico in Pero Lovšin. Morda bo kdo gostovanje zavrnil, češ da je pri nas vse preveč »domače«. Mogoče pa sem samo vnaprej preveč zaskrbljena, saj je, upam, predalčkanje že mimo.


Govorili ste o igranem delu, kdo bo tam nastopal?


Družbo mi bodo delali humoristi, ki vsak teden nastopajo po Sloveniji. Kdo bi lahko očital, da je ta humor preveč gostilniški …


Ravno to sem hotela vprašati, torej ali bodo šale v slogu »danes sem slabe volje, ker je ženo včeraj spet bolela glava«.


Šale bodo izhajale iz življenjskih tem. Oddaja je Slovenija v malem. Več bi tvegali, če bi rekli, da šal, kakršno ste začeli, ne bo. Če bi hoteli na primer pripeljati na televizijo nekaj povsem novega. Ne vemo, ali bi gledalci to kupili. Za komike, ki bodo pri nas, pa vemo, da jih kupujejo po vsej Sloveniji. Z nami bodo Ranko Babić, poštar Peška, ki ga igra Boštjan Meglič, gasilec Sašo Dobnik in Sašo Đukić, ki ga poznamo po mami Manki, a bo pri nas igral drugačen lik.

Jasna Kuljaj Foto Bojan Puhek
Jasna Kuljaj Foto Bojan Puhek


Govorite o tem, kaj je priljubljeno na terenu, kako pa je tam z narodno-zabavno glasbo? Je še tako kot pred leti, ko so imeli Modrijani koncerte razprodane nekaj let vnaprej?


Težko rečem za Modrijane, lahko pa kar takoj pokličem Blaža Švaba (smeh). Narodno-zabavna glasba se je v minulem desetletju res dobro usidrala, ali je zdaj v upadu, pa si ne bi upala odgovoriti, saj sem bila v zadnjih letih bolj v svetu resničnostnih šovov. Mi je pa všeč, da je slovenska glasba v vzponu, mlade izvajalce, kot sta Challe Salle in Nipke, posluša tudi mladina. Upam, da prideta tudi k nam.


Senidah pa verjetno ne bo?


Jaz bi si jo želela videti pri nas, seveda. Je pa vprašanje, ali je ona dovolj odprta, da je ne bo zaustavila misel, da ji lahko nastop v takšni oddaji škodi. Veste, glasbeniki so zanimiva bitja. Ampak jaz mislim, če imaš hite in si dober, ti jih nihče ne more vzeti, si večji od tega, kje nastopaš.


Oddaja bo na sporedu v soboto zvečer, ste se tako odločili zaradi konkurence?


S tem se ne ukvarjam. Imam več kot dovolj dela s tem, da snujem, kaj bo v oddaji. S tem se bom ukvarjala, ko bom sedela v kaki pisarni.


Kdaj bo to?


Ko bom fizično odcvetela (smeh). Zadnjič sem klepetala s kolegom s televizijske scene o tem, koliko časa bom po njegovem mnenju še lahko pred kamero. Rekel je, da še kar nekaj, jaz pa sem vprašala: »Koliko brez botoksa?« Odgovoril je, da z botoksom še dvajset let, brez pa še deset. Kar zadovoljna sem bila z odgovorom.


Boste izbrali deset ali dvajset let?


Mislim, da deset, tudi zato, ker je treba dati prostor novim. Oprostite, Jasna Kuljaj je na sceni že 15 let, kje so nove mlade voditeljice?


Kje res so? Po eni strani se zdi, da zdaj vsi hočejo biti izpostavljeni, vsi hočejo biti spletni vplivneži, torej bi si morali želeti tudi delati na televiziji. A za to je verjetno treba vložiti več truda, kot če le slikaš svojo zadnjico?


Saj veste, kako je pri instagram zvezdah, zadnjice in oči so lahko lepe, ko osebo spoznaš, pa ugotoviš, da nima niti pol toliko žara, kot žarijo njene fotografije. Tu je seveda še poznavanje jezika in najpomembneje, odnos do dela in ljudi! Si sposoben delati pod pritiski? Si lahko dobre volje, ko gre vse narobe? Snemanje oddaje ni mačji kašelj, tu so tehniki, humoristi, glasbeniki, šef, gostje, publika in še nešteto nepredvidenih okoliščin. Ti si ujet med vse in takrat moraš biti miren in še naprej do vseh razumevajoč. Soočanje s stresom mi je lažje, odkar sem mama.


Zakaj?


Tudi ko si mama, se moraš odzvati na številne stresne okoliščine, a še vedno s toplino in umirjeno. Današnja mladina ni vajena pritiskov, starši hočemo zdaj otroke izolirati od stresa. A to ni dobro, jaz se danes ne bi mogla spoprijemati z vsem, če bi bili moji starši takšni. Njih ni kaj dosti zanimalo, da je hotela Jasna na atletiko ali plesne vaje, v petek smo se usedli v avto in šli na Dolenjsko obdelovat vinograd. Nihče se ni vprašal, kako se Jasnica ob tem počuti in ali nemara zamujamo priložnost, da razvije neverjetne plesne talente (smeh).


V novi oddaji spet sodelujete z Jožetom Potrebuješem, s katerim ste skupaj ustvarjali oddajo Na zdravje!, a se takrat nista razšla ravno prijateljsko. Kdaj sta zakopala bojno sekiro?


Šest let sva skupaj ustvarjala oddajo Na zdravje! in odlično sodelovala. Imela sva podoben pogled na televizijo, na to, kaj mora dober televizijski program dati gledalcu. Takrat so težave nastale zaradi mojih utemeljenih želja po redni zaposlitvi na TVS. Tam so bili seveda jezni, ker sem si drznila vložiti tožbo, pritisnili so na produkcijo, da me izključijo iz oddaje, Jože pa jim ni mogel ugovarjati, sicer bi izgubil oddajo. Takrat je bilo vroče, a ko minejo leta, ti ostane v spominu, kako smo uživali. Jože je naju z Boštjanom iskreno občudoval in v naju verjel. Če pustimo ob strani naš nespametni razhod, se ga spominjam kot najboljšega mogočega producenta.


Se vama je glede nove oddaje kaj oglasil Boštjan?


On dela oddajo na TVS, čudovito jo vodi. O naši novi oddaji še nisva govorila, se pa občasno slišiva. Morda bova kdaj spet delala skupaj. Se pa tudi veselim, ker vem, da bo kmalu naš gost.

pri Črnem Petru Foto Bojan Puhek
pri Črnem Petru Foto Bojan Puhek



 

Komentarji: