Je Tarantinu zmanjkalo časa?

Na 72. canskem filmskem festivalu je premiero doživel predzadnji film Quentina Tarantina.

Objavljeno
22. maj 2019 09.20
Posodobljeno
22. maj 2019 11.55
Režiser Quentin Tarantino in igralec Leonardo DiCaprio. FOTO: Eric Gaillard Reuters
Cannes – »Gospod Tarantino in njegov producent prijazno prosita novinarje, naj ne razkrijejo vsebine filma v svojih zapisih in naj gledalcev ne prikrajšajo za podobno pričakovanje, kot ga sami občutijo danes,« se je glasilo sporočilo na novinarski projekciji še pred gala premiero menda predzadnjega filma režiserja Quentina Tarantina Bilo je nekoč v Hollywoodu.

Naša novinarka Tina Lešničar je v Cannesu. Vse objave s prizorišča enega najbolj znanih filmskih festivalov na svetu si lahko preberete TU.


Sporočilo je v dvorani naletelo na glasno neodobravanje in razne medmete. To je bil namreč najbolj pričakovan film festivala, s katerim se je Tarantino v zadnjem trenutku uvrstil v uradni tekmovalni program. Štiri mesece je presedel v montaži, da bi ga pravočasno končal.

Po ogledu filma lahko zapišemo, da mu kakšen mesec več časa ne bi škodilo. 

image
FOTO: Regis Duvignau/Reuters


V filmu so zaigrali Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Al Pacino in Margot Robbie. Film, ki je postavljen v čas umorov zloglasnega serijskega morilca Charlesa Mansona, je bil v tekmovalni program Cannesa vključen naknadno, saj je sprva kazalo, da ne bo nared do festivala. V Cannesu je premiero doživel 25 let zatem, ko je Tarantino zlato palmo za najboljši film dobil za Šund.