Najbolje plačana igralka

Osemindvajsetletnica je v lanskem letu zaslužila 26 milijonov dolarjev.

Objavljeno
20. avgust 2017 19.08
AWARDS-BAFTA/
N. D.
N. D.
Revija Forbes je objavila seznam najbolje plačanih hollywoodskih zaslužkaric. Med igralkami je letos na prvem mestu osemindvajsetletna Emma Stone. Zaslužila je 26 milijonov dolarjev. K temu zaslužku je prispeval zlasti film Dežela La La, za katerega je prejela oskarja. Emma Stone, rojena v Arizoni, je začela igralsko kariero kot otrok v gledališki predstavi The Wind in the Willows (Veter in vrbe). Kot deklica in mladenka je dobila kar precej vlog, a njena kariera je dobila polet z vlogo v filmu Neverjetni Spiderman, v katerem je odigrala dekle glavnega junaka. Zatem jo je Woody Allen pridobil za komedijo Čarovnija v mesečini, v kateri je igrala s Colinom Firthom. Nato je blestela v oskarjevski uspešnici Birdman Alejandra Iñárrituja.

Eden od vrhuncev njene uspešne igralske poti je bil prav film Dežela La La režiserja Damiena Chazella. Filmski kritik Guardiana je dobro povzel čar njene igre v tem muzikalu: »[Emma] Stone še nikoli ni bila boljša: izjemno pametna, duhovita, ranljiva, njene velike oči odražajo inteligenco, še posebej, ko se napolnijo s solzami.«

Mlada igralka, ki posebej izstopa v komičnih vlogah, ima za seboj tudi nekaj manj uspešnih filmov, a zdi se, da ji perspektivnih vlog in projektov ne manjka: kmalu bo na sporedu kinematografov film Battle of the Sexes (Bitka med spoloma), nato pa še Netflixova črna komedija Maniac in film The Favorite Jorgosa Lantimosa.

Na lestvici največjih zaslužkaric Emmi Stone tesno sledita Jennifer Aniston in Jennifer Lawrence, ki je doslej nosila naslov najbolje plačane hollywoodske igralke. Sledita jim Melissa McCarthy in Mila Kunis. Emma Stone je letos opozorila na plačna nesorazmerja med igralkami in igralci. Pomenljiv je, denimo, podatek, da je lanski največji zaslužkar med igralci Dwayne Johnson zaslužil 64,5 milijona evrov.