Sam Mendes kraljeval tudi na podelitvi baft

Med nominiranci za najboljši film so bili še Joker, Irec, Bilo je nekoč ... v Hollywoodu in Parazit.

Objavljeno
03. februar 2020 14.00
Posodobljeno
03. februar 2020 14.32
Sam Mendes je prejel kar sedem nagrad bafta. FOTO: Adrian Dennis/AFP
STA
STA
Film o prvi svetovni vojni z naslovom 1917 je na letošnji podelitvi britanskih filmskih priznanj prejel kar sedem baft, tudi za najboljši film in najboljši britanski film, Sam Mendes pa je bil nagrajen za režijo.

V kategoriji za najboljši film so bili nominirani še Joker v režiji Todda Phillipsa, Irec Martina Scorseseja, Bilo je nekoč ... v Hollywoodu Quentina Tarantina in Parazit v režiji Bong Džun Hoja, njihovi ustvarjalci pa so bili v tekmi za bafto za režijo.

Mendesov film, ki je na letošnji podelitvi filmskih in televizijskih nagrad Združenja tujih dopisnikov Hollywooda prejel zlati globus za najboljši celovečerni dramski film, Mendes pa režiserski zlati globus, se lahko pohvali tudi z desetimi nominacijami za oskarja, med njimi za najboljši film in režijo.


image
Al Pacino in ekipa iz Irca FOTO: Henry Nicholls/Reuters


Zmagovita Joaquin Phoenix in Renee Zellweger


Bafto za najboljšo moško vlogo je prejel Joaquin Phoenix za vlogo Jokerja v istoimenskem filmu. Njegovi konkurenti so bili  Leonardo DiCaprio za film Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, Adam Driver za vlogo v drami Zakonska zgodba, Taron Egerton za vlogo v filmu Rocketman in Jonathan Pryce za film Dva papeža.

image
Renee Zellweger je prepričala z vlogo v Judy. FOTO: Toby Melville Reuters


Bafta za najboljšo žensko vlogo je pripadla Renee Zellweger za portret pevke in igralke Judy Garland v biografski drami Judy. Za nagrado so se potegovale še Scarlett Johansson za vlogo v filmu Zakonska zgodba, Charlize Theron kot protagonistka filma Bombshell, Saoirse Ronan za vlogo v filmu Čas deklištva in Jessie Buckley za film Wild Rose.

Tako Phoenix kot Renee Zellweger sta za vlogi nominirana tudi za oskarja, oba sta zanju že prejela zlata globusa. Bradu Pittu je pripadla bafta za najboljšo moško stransko vlogo za film Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, Lauri Dern pa bafta za najboljšo žensko stransko vlogo za vlogo v filmu Zakonska zgodba.

image
Joaquin Phoenix znova nagrajen za Jokerja. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Povezane vsebine