Tudi James Bond se boji koronavirusa

Producenti najnovejšega filma o agentu 007 so premiero z aprila prestavili na november.
Fotografija: Eden od novih igralskih obrazov v filmu je oskarjevec Rami Malek, ki igra osrednjega negativca. FOTO: Promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Eden od novih igralskih obrazov v filmu je oskarjevec Rami Malek, ki igra osrednjega negativca. FOTO: Promocijsko gradivo

Ustvarjalce in producente novega filma o Jamesu Bondu Ni čas za smrt (No Time to Die), v katerem petič in domnevno zadnjič igra Daniel Craig, je tik pred premiero prestrašil koronavirus. Premiero so s 3. aprila prestavili na 12. november v Veliki Britaniji in 25. november v ZDA. To je že četrti zamik 25. filma o tajnem agentu 007 v službi njenega veličastva.

V nedavnem uradnem sporočilu so MGM, Universal in producenta filma Michael G. Wilson ter Barbara Broccoli zapisali, da so začetek predvajanja prestavili »po skrbnem premisleku in tehtni oceni svetovnega filmskega trga«, ob tem pa verjetno mislili predvsem na pretrese zaradi koronavirusa, ki ga v izjavi niso omenili. Toda za večkratno prestavljanje so krivi tudi drugi objektivni razlogi, virus je prišel nazadnje.

Datum premiere so prestavili že četrtič: ob začetku snemanja so jo napovedali za november 2019, kmalu so objavili nov datum, februar 2020, nato začetek aprila, ki prav tako ni vzdržal. Čeprav je uradni napovednik na spletu na ogled od začetka lanskega decembra, bo na film treba počakati še osem mesecev.

Daniel Craig petič in zadnjič igra Jamesa Bonda. FOTO: Nicole Dove
Daniel Craig petič in zadnjič igra Jamesa Bonda. FOTO: Nicole Dove

 

Zamuda najprej zaradi menjave režiserja


Zamudo in prestavljanje premiere je verjetno povzročila menjava režiserja, ki se je zgodila sredi priprav na snemanje. Režiser Danny Boyle je avgusta lani odstopil od projekta zaradi »kreativnih razhajanj«, kot je dejal, in producenti so morali poiskati novega. To je postal Cary Joji Fukunaga (serija Maniac, Beasts of Nation, Jane Eyre), ki je delo začel od začetka. Nekaj malega je k zamudi prispevala tudi poškodba glavnega igralca Daniela Craiga, ki si je med snemanjem zvil gleženj.

Težko pričakovani film v kar nekaj točkah pomeni prelomnico v tej desetletja stari britanski franšizi: petindvajseti po vrsti je tudi jubilejni. Fukunaga je prvi ameriški režiser Bondovega filma; prvič se pojavi ženska kot enakopravna elitna agentka MI6 z oznako 00. Agentko Nomi igra Lashana Lynch. In Daniel Craig, ki Bonda igra že petič, se bo s tem filmom poslovil od lika tega agenta.

Eden od novih igralskih obrazov v filmu je oskarjevec Rami Malek, ki igra osrednjega negativca. FOTO: Promocijsko gradivo
Eden od novih igralskih obrazov v filmu je oskarjevec Rami Malek, ki igra osrednjega negativca. FOTO: Promocijsko gradivo


Podobno, torej z upokojitvijo Jamesa Bonda in začetkom mirnega upokojenskega življenja na Jamajki, se začne tokratna filmska zgodba. A ker je to akcijska pustolovska srhljivka, Bond seveda ne počiva dolgo, saj ga njegov stari prijatelj iz Cie prosi za pomoč pri reševanju ugrabljenega znanstvenika. Misija ju pripelje na sled skrivnostnemu negativcu, oboroženemu z nevarno novo tehnologijo, ki ga igra oskarjevec Rami Malek.

Filmu je naredila uverturo tudi letošnja grammyjevka Billie Eilish, ki je sredi februarja premierno predstavila skladbo No Time to Die, ki jo je ustvarila za film. Melanholična balada ima na youtubu več kot 40 milijonov ogledov.

Komentarji: