TV namig: Igra prestolov

Z zadnjimi šestimi epizodami se vrača serija vseh serij – Igra prestolov. Za ponočnjake že ob treh zjutraj po našem času. 

Objavljeno
15. april 2019 00.00
Posodobljeno
15. april 2019 00.00
Foto HBO

Ponedeljek, 15. aprila

 

​Igra prestolov: HBO ob 3.00 in 20.00 (Premiera)Game of Thrones. ZDA/VB, 2019. 8. sezona. 1/6. Igrajo: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau. TV-serija. 54 minut.

Napočil je trenutek, ki ga čaka največje televizijsko občinstvo na svetu: z zadnjimi šestimi epizodami se bo poslovila serija, ki je podrla vse rekorde, ki se jih je dalo podreti. 

Velika vojna je prišla, Zid je padel in Nočni kralj s svojo vojsko mrtvih koraka proti Zahodnjem. Konec je blizu, a najpomembnejše vprašanje je verjetno – kdo bo sedel na Železni prestol? Nekako toliko vsebine se da razbrati iz napovednikov, serija je namreč že prehitela svoje knjižne predloge Georgea R. R. Martina, ki pripravlja še zadnji dve knjigi in pravi, da bo »v svetu Zahodnjega najbrž vztrajal še dolgo po tem, ko ga bodo drugi že zapustili«

Preberite še Vikendov članek: Igra prestolov: kdo bo zmagovalec?


Tretja epizoda zadnje sezone bo dolga kar 82 minut, kar je rekordna dolžina. Sledila bo 78-minutna epizoda, zadnji dve pa bosta obe dolgi 80 minut. Teden po finalu bo na sporedu še dveurni dokumentarec o snemanju zadnje sezone.