TV namig: Kvadrat

Na TVS vas čaka malce bizarna, a odlična kritika sodobne družbe izpod rok švedskega režiserja Rubena Östlunda. Pred filmom še intervju z režiserjem.
Fotografija: Kvadrat. Foto Rtv Slo 
Odpri galerijo
Kvadrat. Foto Rtv Slo 

Sobota, 11. maja

 

Kvadrat: TV SLO 1 ob 22.40

Vikendova ocena: 5 (od 5)

The Square. Koprodukcija, 2017. Režija: Ruben Östlund. Igrajo: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary. Drama. 151 minut. 

Christian je ločenec, predan oče dveh hčera in cenjen kustos muzeja sodobne umetnosti. Vozi električni avtomobil in podpira dobrodelnost. Ukvarja se s pripravo umetniške instalacije Kvadrat, katere namen je spodbuditi obiskovalca k altruizmu. A ko mu ukradejo mobilni telefon, ugotovi, da je včasih težko živeti v skladu s svojimi ideali. 

Tudi v prejšnjem filmu Rubena Östlunda je pomemben motiv mobilni telefon, v filmu Višja sila se namreč sproži plaz v gorah, oče družine, ki počitnikuje v bližini, pa prej kot ženo in otroka reši telefon. V Kvadratu Östlund kritiko družbe prižene še dlje ter doda več humorja in bizarnosti, navdušijo pa tudi igralci, med katerimi sta tudi hollywoodska zvezdnika Elisabeth Moss in Dominic West.

Pred filmom bo ob 22.25 na sporedu intervju z Rubenom Östlundom, ki ga je novinarka Mateja Valentinčič posnela leta 2018 v Motovunu.

Komentarji: