TV namig: Lokalne volitve 2018 – Maribor

Na TVS bodo soočili vseh 18 kandidatov za župansko mesto Maribora. Kakšne rešitve vidijo kandidati glede brezposelnosti in pomanjkanja stanovanj?
Objavljeno
08. november 2018 00.00
Posodobljeno
08. november 2018 00.00
Maribor. Foto Tadej Regent/Delo
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Četrtek, 8. novembra

 

Lokalne volitve 2018 – Maribor: TVS 1 ob 20.05


Slovenija, 2018. Vodita: Zoran Medved, Jasmina Gregorec. Predstavitev kandidatov.
Na TVS pripravljajo soočenja kandidatov za župane v vseh enajstih mestnih občinah. Kandidate največjih občin Maribora in Ljubljane bodo soočili na prvem programu dva zaporedna četrtka, medtem ko ostale predstavljajo na drugem v popoldanskem terminu. Soočenja bo spremljala tudi publika v dvoranah ali na lokacijah, saj bodo vsakemu od kandidatov dali možnost, da pripelje določeno število podpornikov.

V župansko bitko na lokalnih volitvah se v Mariboru podaja kar 18 kandidatov. Maribor je mesto z eno hujših socialnih slik v Sloveniji in Mariborčani se soočajo z revščino, brezposelnostjo in pomanjkanjem stanovanj. Za mnoge bližnja Avstrija ponuja več možnosti za delo. Kakšne rešitve vidijo kandidati?

Osemnajst kandidatov za župana je za Maribor rekordno število, a tudi pred štirimi leti je bilo podobno, saj je kandidiral le en manj. Prav veliko število kandidatov predstavlja za TVS tehnični izziv. Zahtevno je bilo že iskanje primerne lokacije za soočenje.