TV namig: Pesem Evrovizije

Med 26 pesmimi, ki se bodo pomerile v finalu Evrovizije, je tudi Slovenija. Zala in Gašper bosta nastopila deseta.
Fotografija: Contestants Zala Kralj & Gasper Santl of Slovenia perform during the first semi-final of 2019 Eurovision Song Contest in Tel Aviv, Israel May 14, 2019. REUTERS/Ronen Zvulun Foto Ronen Zvulun Reuters
Odpri galerijo
Contestants Zala Kralj & Gasper Santl of Slovenia perform during the first semi-final of 2019 Eurovision Song Contest in Tel Aviv, Israel May 14, 2019. REUTERS/Ronen Zvulun Foto Ronen Zvulun Reuters

Sobota, 18. maja

 

Pesem Evrovizije 2019: TVS 1 ob 21.00


Izrael, 2019. Komentira: Andrej Hofer. Prenos finala iz Tel Aviva.

Še enkrat se bo predstavilo deset najbolje uvrščenih iz prvega in deset iz drugega predizbora, slišali bomo tudi predstavnika Izraela in predstavnike Francije, Italije, Nemčije, Španije in Velike Britanije. Med finalisti sta tudi naša predstavnika Zala Kralj & Gašper Šantl, ki bosta s skladbo Sebi nastopila kot 10. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem in strokovne žirije iz vseh držav udeleženk.


Tudi finale bodo vodili Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar in Lucy Ayoub, v šov programu pa bo kljub pozivom nekaterih drugih glasbenikov k bojkotu nastopila pop pevka Madonna. Madonna bo na Evroviziji nastopila s pesmima Like a Prayer in novo Future. Za nastop bo dobila milijon dolarjev, pravijo angleški mediji. Glede na objavo na instagramu jo lahko pričakujemo s podobnim X-om kot na sliki.

Točke glasovanja slovenske strokovne žirije bo v Tel Aviv sporočila naša lanska evrovizijska predstavnica Lea Sirk.

Uro pred začetkom finalnega izbora si boste lahko ogledali oddajo Vse o Evroviziji 2019. V reportaži iz Tel Aviva je voditelj Nejc Šmit spremljal dogajanje dveh tednov vaj, generalk in prireditev, pogledali boste lahko tudi v zaodrje ter spremljali Zalo Kralj in Gašperja Šantl na vajah.

Vrstni red nastopajočih:
1. Malta
2. Albanija
3. Češka
4. Nemčija
5. Rusija
6. Danska
7. San Marino
8. Severna Makedonija
9. Švedska
10. Slovenija
11. Ciper
12. Nizozemska
13. Grčija
14. Izrael
15. Norveška
16. Velika Britanija
17. Islandija
18. Estonija
19. Belorusija
20. Azerbajdžan
21. Francija
22. Italija
23. Srbija
24. Švica
25. Avstralija
26. Španija

Komentarji: