TV namig: Rezervni načrt

Duhovita romanca, za katero kritiki pravijo, da je našla čudežno formulo, in sicer pravo razmerje med umetniškim izrazom in komercialno dostopnostjo.

Objavljeno
12. junij 2019 00.00
Posodobljeno
12. junij 2019 00.00
Foto TVS.
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Sreda, 12. junija

 

Rezervni načrt: TVS 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Plan B. Poljska, 2018. Režija: Kinga Debska. Igrajo: Kinga Preis, Marcin Dorocinski, Edyta Olszówka. Komedija/Romantična drama. 85 minut. 


Poljski film pripoveduje zgodbo štirih posameznikov, ki so jih nepričakovane življenjske okoliščine prisilile, da so se soočili z novo stvarnostjo in v njej poiskali nov začetek – plan B. 

Klara, Natalia, Mirek in Agnieszka so štirje junaki, ki jih spoznamo tik pred valentinovim, ko se jim zgodi nekaj, kar njihova življenja postavi na glavo. A presenetljiva srečanja jim prinesejo spoznanje, da težki začetki včasih pripeljejo do resničnih čustev in pristnih vezi.

image
Foto TVS.


Duhovita romanca je bila v domovini uspešnica. Za režiserko Kingo Debsko poljski mediji večkrat pišejo, da je našla čudežno formulo, in sicer pravo razmerje med umetniškim izrazom in komercialno dostopnostjo.

Režiserka Debska je najprej študirala japonščino in nameravala postati prevajalka, a je po letu življenja na Japonskem ugotovila, da to ni zanjo in se vpisala na praško Famu.