TV namiga: Kronika Hitlerjevega življenja in Truplo

Na TVS bo na sporedu nemška štiridelna serija, ki bo skušala prikazati, kako se rodi diktator, na Kanal A pa prihaja slovenska mešanica kriminalke in črne komedije, ki se sprašuje, kako je truplo sploh postalo truplo.
Fotografija: The Hitler Chronicles - Blueprint For Dictators - Kronika Hitlerjevega življenja – kako se rodi diktator Foto TVS
Odpri galerijo
The Hitler Chronicles - Blueprint For Dictators - Kronika Hitlerjevega življenja – kako se rodi diktator Foto TVS

Torek, 20. avgusta

 

Kronika Hitlerjevega življenja – kako se rodi diktator: TVS 1 ob 20.00


The Hitler Chronicles - Blueprint For Dictators. Nem., 2018. 1/4. Dok. serija. 55 min. 

Hitler je svet v prvi polovici 20. stoletja prignal do roba propada. Več milijonom ljudi je prinesel smrt. Serija sodi med najpopolnejše slikovne dokumente Hitlerjevega življenja, od njegovega rojstva leta 1889 do smrti leta 1945. Skoraj polovica vseh posnetkov v seriji, precej jih je tudi barvnih, ni bila še nikoli objavljena.

Prvi del serije niza prelomne trenutke v Hitlerjevem življenju med letoma 1889 in 1929, od otroštva do trenutka, ko je postal vojak v 1. svetovni vojni.

 

Truplo: Kanal A ob 20.00



Slo., 2018. Režija: Luka Štigl. Igrajo: Vesna Kuzmič, Robert Prebil, Jan Hrušovar, Jan Kok, Črt Lipnik. Nan. 25 min.

Gre za črno kriminalno komedijo, ki podira vse stereotipe slovenske produkcije. Odmika se od običajnih tem in v ospredje postavlja temačno stran človeške narave.

Kriminalna zgodba se vrti okrog skrivnostnega trupla in petih glavnih likov, ki z obilico črnega humorja in slenga na svojevrsten način pred gledalca postavlja pet različnih zgodb. Rdeča nit serije je vprašanje, kako je truplo sploh postalo truplo. Pripovedi se med seboj razlikujejo, dejstva pa precej nasprotujejo. Resnico pa je moč najti nekje vmes. Serija iz epizode v epizodo pritegne s presenetljivimi odkritji in novimi vprašanji.

Komentarji: