TV namiga: Legija in Čez planke

Na programu Fox vas čaka tretja sezona serije o mutantih, na TVS pa bo Mojca Mavec odkrivala mit o Kralju Matjažu. 
Fotografija: Legion Foto Press
Odpri galerijo
Legion Foto Press

Ponedeljek, 8. julija


Legija: FOX ob 22.00


Legion. ZDA, 2019. 3. sezona. 1/8. Igrajo: Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza, Jemaine Clement, Lauren Tsai. Nadaljevanka.
David Heller (Dan Stevens) je mutant, ki je živel v prepričanju, da je za njegove privide in prisluhe kriva shizofrenija. Zdaj se je prisiljen soočiti z odločitvami, ki jih je sprejemal zadnje čase. Vodi komuno in za pomoč zaprosi mlado mutantko Switch (Lauren Tsai), saj upa, da mu bo pomagala popraviti škodo, ki jo je povzročil v preteklosti.
Tretja sezona je vsebinsko vezana na filmski serial Možje X in v njej bo prevladovalo potovanje v času, še naprej pa se bodo glavni liki razvijali in gledalca kdaj tudi presenetili. Osnovno zgodbo bo povezovala množica podzgodb, ki z odlično režijo in montažo tvorijo zaokroženo celoto.
 

Čez planke: Mit o kralju Matjažu: TV SLO 2 ob 20.00


Slovenija, 2017. 4/4. Avtorica: Mojca Mavec. Potopisna serija.
Predvajali bodo ponovitev še zadnjega dela 17. sezone zanimive potopisne serije. Kdo je bil skrivnosten kralj, ki je prvi premagal Dunaj in je postal pomemben del ljudskega izročila pri mnogih narodih Srednje Evrope. Ustvarjalci oddaje so se v iskanju odgovora podali na pot od Avstrije do Romunije, po sledeh Matije Korvina, ki je za nekatere narode junak, za druge pa sovražnik.

Komentarji: