TV namiga: Lepotica in zver in Divja

Priporočamo enega najbolj čarobnih Disneyjevih filmov, ki so mu kritiki rekli tudi gotska katedrala animacije. Film za odrasle in otroke. V eni svojih najboljših vlog tudi Reese Witherspoon v biografski drami.
Fotografija: Lepotica in zver. Foto Planet TV
Odpri galerijo
Lepotica in zver. Foto Planet TV

Sobota, 22. junija

 

Lepotica in zver: Planet TV ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Beauty and the Beast. ZDA, 1991. Režija: Gary Trousdale, Kirk Wise. Glasovi: Paige O'Hara, Robby Benson, Jesse Corti. Animirani film. 84 minut.

Disneyjev trideseti animirani film je ena najbolj čarobnih animacij, je film, ki so ga kritiki zaradi filigranske natančnosti in monumentalnosti primerjali z gotsko katedralo, in je tudi po skoraj treh desetletjih še vedno vreden ogleda. Tudi zaradi glasbe in bolj večplastne karakterizacije, kot smo je vajeni od filmov za otroke. 

Lepotica iz naslova je Belle, najbolj razgledano dekle v malem provincialnem mestu. Po spletu okoliščin se znajde kot ujetnica na gradu princa, ki je bil zaradi svoje krutosti začaran v Zver. V začetku ga Belle res vidi kot pošast, on pa ima njo za trmasto in težavno, a počasi spoznata, da prvi vtis ni vse ...

Lepotica in zver je bil prvi animirani film v zgodovini, ki je bil nominiran za oskarja za najboljši film. Tega sicer ni dobil, je pa dobil oskarja za glasbo in naslovno pesem.

 

Divja: Planet TV ob 21.40

Vikendova ocena: 4 (od 5)



Wild. ZDA, 2014. Režija: Jean-Marc Vallée. Igrajo: Reese Witherspoon, Laura Dern, Gaby Hoffmann. Pustolovska biografska drama. 115 min.

Po mnogih letih lahkomiselnega življenja, po smrti matere in razpadu zakona se Cheryl odloči za korenito spremembo: sama se odpravi na 1770 km dolgo gorsko pešpot, na kateri bo skušala premagati notranje demone in boleče spomine. Naporna izkušnja razkrije vse njene strahove in užitke.

Iskren in čustven film o strahovih in upanjih mlade ženske, ki se odpravi na pot, na kateri se sreča sama s sabo. Film, ki ga je po knjižni uspešnici Cheryl Strayed spisal Nick Hornby, krasita tudi odlična igra Reese Witherspoon in Laure Dern. Obe sta bili tudi nominirani za oskarja.

Komentarji: