TV namiga: Majhne laži in Možje X na začetku: Wolverine

Na HBO se z drugo sezono vrača večkrat nagrajena serija, na Kanalu A pa vas čaka akcija z Hughom Jackmanom. 

Objavljeno
10. junij 2019 01.00
Posodobljeno
10. junij 2019 15.23
Foto

Ponedeljek, 10. junija

 

Majhne laži: HBO ob 3.00 in 20.00Big Little Lies. ZDA, 2019. 2. sezona. 1/7. Igrajo: Meryl Streep, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Zoë Kravitz. TV-serija. 60 minut.

TV projekt velikih filmskih kalibrov, kot so Reese Witherspoon,­ ­Nicole Kidman, Shailene Wo­odley in Laura Dern, je v prvi sezoni prinesel odlično mešanico humorja, suspenza pa tudi eksistencialnih stisk in navdušil tako gledalce kot kritike.

Ko smo bili nazadnje v prestižnem Montereyu, je Bonnie ravno pahnila Perryja v smrt, Celeste, Jane, Madeline in Renata pa so se odločile o tem molčati. Več mesecev kasneje se zdi, da je njihova laž vzdržala, a v mestu se pojavi Perryjeva mama (Meryl Streep), ki naj bi pomagala Celeste s sinovoma, in hitro zasluti, da je v zgodbi nekaj sumljivega. Povrhu pa še ne zaupa majhnim ljudem, kar pove Madeline ob prvem srečanju ...

 

Možje X na začetku: Wolverine: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

image
Možje X na začetku Foto Pro Plus


X-Men Origins: Wolverine. ZDA, 2009. Režija: Gavin Hood. Igrajo: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston. ZF-akcijski film. 107 min. 

Zgodba o Možeh X, ki se dogaja pred znano trilogijo. Spoznamo nastanek mutanta Wolverina in njegovo tragično preteklost, ki jo zaznamuje smrt njegovega dekleta. Da bi se maščeval morilcu, privoli v skrivni vojaški poskus, ki ga spremeni v ubijalsko bitje z nezdrobljivimi kremplji in nebrzdanim besom. Ob tem pa film raziskuje še Wolverinov odnos z bratom Victorjem (pozneje Sabertoothom). Oba sta bolj ali manj nesmrtna mutanta, ki se neverjetno hitro celita (in živita ter se vojskujeta od 18. stoletja), vsak pa ima še svoje posebne moči.

Igralca, ki ju upodobita, Hugh Jackman in Liev Schreiber, sta tudi edino, kar ta film reši pred polomom. Oba sta namreč izjemno suverena v svojih vlogah.