TV namiga: Maudie in Teror: Zloglasni

Priporočamo biografsko dramo o kanadski slikarki, ki so jo »odkrili«, ko je bila stara 63 let. Z drugo sezono in povsem novo zgodbo pa se na AMC vrača serija Teror. Tokrat so v središču japonski Američani, ki so jih internirali v ZDA med 2. svetovno vojno.

Objavljeno
15. avgust 2019 00.00
Posodobljeno
15. avgust 2019 00.00
Maudie Foto TVS
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Četrtek, 15. avgusta

 

Maudie: TVS 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Kan., 2016. Režija: Aisling Walsh. Igrajo: Sally Hawkins, Ethan Hawke, Kari Matchett, Gabrielle Rose, Zachary Bennett. Drama. 115 min. 

Gre za biografsko dramo kanadske umetnice Maud Lewis, ki je do svojega 60. leta slike prodajala po dva ali tri dolarje. Potem ko so o njej objavili članek v časopisu, pa je pritegnila pozornost in naročila so začela deževati. Slike zdaj že pokojne Maud v sodobnem času prodajajo tudi po 45.0000 dolarjev.

Bolehna Maudie, ki jo daje hud artritis, želi zapustiti zadušljivi dom svoje tete Ide, kamor jo je poslal njen brat Charles, denarja lačni povprečnež, rekoč, da Maudie ni samo telesno slabotna, pač pa zaradi artritisa tudi duševno prizadeta. Zato se Maudie prijavi za edino službo v okrožju, delo gospodinje pri gospodu Everettu ...
 

Teror: Zloglasni: AMC ob 22.00


The Terror. ZDA, 2019. 2. sezona. 1/10. Režija: Josef Kubota Wladyka. Igrajo: Derek Mio, Hira Ambrosino, William deVry, Teach Grant, Eiji Inoue. Nad. 50 min. 


Prva sezona serije je gledalce popeljala v 19. stoletje, in sicer v ledeno morje, kjer je mornarje na ladjah, ki sta iskali prehod čez Arktiko, poleg mraza preganjala še neznana groza.

Dogajanje druge sezone je postavljeno v čas 2. svetovne vojne, ko so Američani napadu Japonske na Pearl Harbor več kot sto tisoč Američanov japonskega rodu zaprli v taborišča po vsej državi. A tudi tokrat je tu nadnaravni element: v skupnosti se začne dogajati vrsto bizarnih smrti ...