TV namiga: Ničevo seme in Najglasnejši glas

Nocoj premierno dve seriji: novozelandska kriminalka o uspešnem porodničarju, ki ga dohiti temna preteklost, in Russell Crowe v vlogi nekdanjega prvega moža mreže Fox, Rogerja Ailesa.

Objavljeno
13. avgust 2019 09.37
Posodobljeno
13. avgust 2019 09.49
The Bad Seed - Ničevo seme Foto TVS
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Torek, 13. avgusta

 

Ničevo seme: TVS 1 ob 20.55


The Bad Seed. NZ., 2018. 1/5. Režija: Helena Brooks. Igrajo: Matt Minto, Jodie Hillock, Zoe Jansson-Bush, Madeleine McCarthy, Chelsie Preston Crayford. Nad. 60 min. 

Simon Lampton živi z ženo in hčerkama v elitni soseski v Aucklandu. Njegov starejši brat Ford ni tako uspešen in začasno živi s Simonovo družino. Simon Lampton živi z ženo in hčerkama v elitni soseski v Aucklandu. Njegov starejši brat Ford ni tako uspešen in začasno živi s Simonovo družino. Brata sta imela težavno mladost. Simon je odraščal pri rejnikih, Ford pa pri očetu, vendar ga je oče zlorabljal. Brata o preteklosti nista veliko govorila, a ko Simon postane osumljenec za umor žene bogatega poslovneža iz soseske, se zamolčani preteklosti ni mogoče izogniti. Ko pa umorijo Simonovo nekdanjo pacientko in sosedo, ga dohiti preteklost njegove primarne družine. Prieskava umora pripelje na prag Lamptonovih, natančneje k Simonu.

Nova petdelna novozelandska serija temelji na uspešnici znane in večkrat nagrajene novozelandske pisateljice Charlotte Grimshaw in je po besedah kritikov tamkajšnji prvi poskus noir kriminalke.

 

Najglasnejši glas: HBO ob 20.00


The Loudest Voice. ZDA, 2019. 1/7. Režija: Kari Skogland. Igrajo: Russell Crowe, Sienna Miller, Seth MacFarlane, Annabelle Wallis, Simon McBurney. Bio. nad. 55 min. 


V sodobni, nenehno spreminjajoči se medijski krajini celo po smrti ni nihče glasnejši kot Roger Ailes, človek, ki je v televizijsko krajino prinesel Fox News in ga oblikoval v silo, ki je nepovratno spremenila dialog z najvišjimi vejami oblasti. Da bi razumeli dogodke, ki so v ZDA vodili k vzponu sodobne republikanske stranke, moramo razumeti tega moža.

Pripoved se osredotoča na zadnje desetletje, v katerem je Ailes postal dejanski strankarski voditelj iz ozadja. Serija se dotika tudi pomembnih dogodkov v njegovem življenju, med drugim obtožb o spolnem nadlegovanj