TV namiga: Prihaja Harold in liga prvakov

Lahko izbirate med mešanico črne komedije in drame o možu, ki se odloči ugrabiti lastnika Ikee in dvema povratnima tekmama lige prvakov, kjer se merijo Porto in Liverpool ter Manchester City in ​Tottenham.
Fotografija: Prihaja Harold Foto Rtv Slo Press
Odpri galerijo
Prihaja Harold Foto Rtv Slo Press

Sreda, 17. aprila

 

Prihaja Harold: TVS 1 ob 20.05  (Premiera)

Vikendova ocen: 3 (od 5)

Her er Harold. Norveška, 2014. Režija: Gunnar Vikene. Igrajo: Bjorn Sundquist, Fanny Ketter, Björn Granath, Grethe Selius. Črna komedija/drama. 87 minut. 

Harold skupaj z ženo Marny že 40 let vodi uspešno družinsko pohištveno podjetje. A zdaj prav nasproti njunega salona odprejo Ikeo. Harold in Marny tako izgubita trgovino in tudi dom. Harold je nenadoma poln grenkobe in želje po maščevanju in v stiski pride do odločitve, da bo ugrabil lastnika in ustanovitelja Ikee, Ingvarja Kamprada …

Gre za enega tistih filmov, pri katerem napovednik zares pritegne, nato pa se izkaže, da je večina najboljših trenutkov že tam, zato film prej razočara, kot navduši. Pritegnejo sicer scenaristične bizarnosti in nekatere črnohumorne šale, a težko se je znebiti vtisa, da filmu vseskozi nekaj manjka. 

Ingvar Kamprad je že kot deček začel s poslom: s prodajo vžigalic. V Stockholmu jih je kupoval v velikih količinah, nato pa v domači okolici prodajal posamezno: poceni, a še vedno z dobičkom. Zatem se je lotil prodaje rib, božičnih okraskov, semen, pisal, pri 17. letih pa je ustanovil Ikeo. Umrl je januarja lani, star 91 let.


 

UEFA Liga prvakov – četrtfinale: Kanal A in Sportklub ob 21.00


Porto – Liverpool: Kanal A ob 21.00

Mohamed Salah, Liverpool. Foto Phil Noble/Reuters
Mohamed Salah, Liverpool. Foto Phil Noble/Reuters


Angleži so z zmago 2 : 0 pred svojimi navijači storili ogromen korak proti drugemu zaporednemu polfinalu v Ligi prvakov. Portugalci bodo zaostanek dveh golov s prve tekme skušali nadoknaditi na povratni tekmi, a jih čaka težka naloga. Mar so sposobni s srčnostjo in z bojevitostjo nadoknaditi primanjkljaj v kakovosti?

Manchester City – ​Tottenham: Sportklub ob 21.00

Tottenham Hotspur in Manchester City. Foto Ian Kington/Afp
Tottenham Hotspur in Manchester City. Foto Ian Kington/Afp


Tottenham povratno tekmo pričakuje z minimalno prednostjo enega gola iz prve tekme, na kateri mu je uspelo zaustaviti sicer dobro naoljen stroj pod vodstvom Pepa Guardiole. Sinje-modri so pod izjemnim pritiskom, saj navijači in lastniki pričakujejo veliki povratek in uvrstitev med najboljše štiri. Bi Spursi lahko prekrižali načrte aktualnim angleškim prvakom?

Komentarji: