TV namiga: Soočenje in Argument

Na TVS bodo v kampanji za evropske volitve 2019 najprej soočili parlamentarne stranke, v Argumentu pa bodo govorili o nacionalnih simbolih, 6-urnem delavniku in pogrešanih v Sloveniji.

Objavljeno
09. maj 2019 00.00
Posodobljeno
09. maj 2019 00.00
Dejan Ladika. Foto Tvs

Četrtek, 9. maja

 

Evropske volitve 2019: Soočenje parlamentarnih strank: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2019. Voditelj: Dejan Ladika. Predvolilna oddaja.

Na volitvah, ki bodo v nedeljo, 26. maja, bomo volilci izbirali med 14 kandidatnimi listami, ki se bodo potegovale za sedeže v evropskem parlamentu. Na prvem soočenju, kjer se bodo predstavili kandidati parlamentarih strank (SDS+SLS, LMŠ, SD, SMC, Levica, NSi, SAB, DeSUS in SNS), bodo govorili predvsem o prihodnosti EU in Slovenije znotraj unije, pravi voditelj soočenja Dejan Ladika.

Soočenju bo sledila oddaja Globus, kjer bodo govorili o tem, kaj zaznamuje kampanjo, analizirali pa bodo tudi soočenje. Voditeljica bo Mojca Širok.

Na vseh listah skupaj so 103 kandidati, med njimi je 52 moških in 51 žensk. V šestih so ženske postavili tudi na čelo kandidatne liste. Soočenja vseh kandidanih list, tudi neparlamentarnih, bodo na sporedu naslednja dva četrtka, 16. in 23. maja.

 

Argument: Planet TV ob 20.55


Slovenija, 2019. Voditelj: Mirko Mayer. Aktualnopolitična pogovorna oddaja.

image
Slovenska zastava. Foto Roman Šipić/Delo


Nacionalni simboli: Znamo ceniti lastno državo? Zakaj še vedno poveličujemo bivšo državo Jugoslavijo? Zakaj nas simboli še naprej delijo, namesto da bi nas skoraj 30 let po osamosvojitvi povezovali?

6-urni delavnik: Bomo kmalu delali manj? Smo pripravljeni na skrajšan delavnik, prva slovenska podjetja že uspešno eksperimentirajo s šesturnim delovnikom, celo z neomejenim plačanim dopustom. Kdo so izkoriščeni Slovenci na nečloveško dolgih delavnikih? Kaj o vsem tem pravijo delodajalci, kaj sindikati, kaj politika?

Pogrešani: Vsaj 30 slovenskih družin že več kot 15 let zaman čaka na klic odrešitve, kakršnokoli sled za pogrešanimi svojci. V Argumentu izpovedi najbližjih. Kako jih išče policija, kako gasilci, kako detektivi?