TV namiga: Te že pogrešam in Denar

Nocoj premiera sentimentalne, a dobro odigrane mešanice komedije in drame s Toni Colette in Drew Barrymore. Za ponočnjake pa še zadnji Bressonov film, minimalistična refleksija o moči denarja v družbi.
Fotografija: Te že pogrešam. Foto TVS
Odpri galerijo
Te že pogrešam. Foto TVS

Petek, 14. junija

 

Te že pogrešam: TVS 2 ob 20.55 (Premiera)

Vikendova ocena: 3 (od 5)


Miss You Already. ZDA, 2015. Režija: Catherine Hardwicke. Igrajo: Drew Barrymore, Toni Collette, Dominic Cooper. Komedija/drama. 112 minut. 

Milly (Collette) in Jess (Barrymore) sta si od nekdaj delili vse: skrivnosti, obleke in fante. Še zdaj, ko sta odrasli, sta neločljivi prijateljici. Milly ima uspešno kariero in živi v čudoviti hiši z možem Kitom in dvema otrokoma, Jess pa s svojim partnerjem Jagom živi na boemski ladjici. A njuno prijateljstvo se znajde na preizkušnji, ko vsaka zase izvesta pomembno novico: Jess je po mnogih neuspešnih poskusih le zanosila, Milly pa so odkrili raka na dojki ...

Čeprav film namenoma sili gledalce v solze, pa dobra kemija med igralkama in spodoben scenarij vseeno poskrbita, da ne pristane v kategoriji cenenega sentimentalizma.

Drew Barrymore je bila med snemanjem res noseča, in sicer je pričakovala drugo hčerko. Tudi Toni Collette je vnesla nekaj realizma v vlogo, saj si je zares obrila glavo.

Hardwickova redno opozarja na pomanjkanje raznolikosti v filmih: »Pogosto vprašam producente, zakaj nimajo žensk v ekipi in ko mi odgovorijo, da so se trudili za raznolikosti, jim rečem: 'Trudili ste se in potem spet najeli belca. Kako močno ste se torej trudili?'«

 

Denar: TVS 1 ob 23.10

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Denar. Foto Tv Slo
Denar. Foto Tv Slo


L'argent. Francija/Švica, 1983. Režija, scenarij: Robert Bresson. Igrajo: Christian Patey, Sylvie Van den Elsen, Vincent Risterucci, Caroline Lang. Kriminalka/drama. 85 minut.
 
Ponarejeni bankovec za 500 frankov kroži od ene do druge sprijene osebe in pade v roke nedolžnemu moškemu, kar ga posledično zadane z resnično tragično usodo.

Bressonov zadnji film je leta 1983 prejel nagrado za najboljšo režijo v Cannesu, sicer pa je posnet po Tolstojevi noveli.

Komentarji: