TV namiga: Trajna in Spider-Man 2

Na TVS vas čaka komedija, ki vas bo popeljala v osemdeseta, na Kanalu A pa drugi del franšize o Spider-Manu. 

Objavljeno
10. julij 2019 01.00
Posodobljeno
10. julij 2019 01.00
Trajna Foto Press

Sreda, 10. julija

 

Trajna: TV SLO 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Permanent. ZDA, 2017. Režija: Colette Burson. Igrajo: Kira McLean, Rainn Wilson, Patricia Arquette, Jane McNeill. Komedija. 93 minut.
Piše se leto 1982. Najstnica Aurelie hoče imeti po zgledu svojih sošolk trajno. Kot toliko drugih deklet se namreč tudi ona zgleduje po igralki in manekenki Farrah Fawcett, ki je bila slavna v osemdesetih. Mama je proti, oče pa mora biti tiho, saj ima sam lasuljo, ker ne prenese pogleda na svojo plešavost, kakor tudi na še kaj drugega iz svoje zavožene preteklosti …
Film je režirala Collete Burson, ki je ustvarila tudi komično serijo Obdarjen, v zgodbi ne manjka smešnih trenutkov, zlasti zato, ker imata Rainn Wilson in Patricia Arquette, ki igrata Aurelijina straša, odlično kemijo. A kaj več od slogana, da »se trendi pričesk spreminjajo, družina pa ostane« od filma vendarle ne pričakujte.


Spider-Man 2: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)


ZDA, 2004. Režija: Sam Raimi. Igrajo: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina. Akcijski film. 128 min.
Peter Parker se je zaradi ugriza mutiranega pajka spremenil v superjunaka Spider-Mana. Zaradi novih odgovornosti se je moral odpovedati tudi ljubljeni Mary Jane. Bori se z željo, da bi se odrekel skrivnemu življenju in ji izpovedal ljubezen. Ko že odvrže kostum, pa ga seveda takoj spet nujno potrebuje. Ponoreli znanstvenik dr. Octopus namreč ugrabi njegovo dekle.