TV namiga: Vražja babnica in Skupnost

Nocoj sta na sporedu dve premieri: na TVS film o »resničnem prikazu ženske grozljive narave«, na Foxu pa nova serija, ki dokazuje, da je družina vse, četudi ni krvna.
Fotografija: Foto TVS
Odpri galerijo
Foto TVS

Sreda, 15. maja

 

Vražja babnica: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)

En frygtelig kvinde. Danska, 2017. Režija: Christian Tafdrup. Igrajo: Anders Juul, Amanda Collin, Rasmus Hammerich. Drama/komedija. 86 minut.

Rasmus je neškodljiv in ne preveč samozavesten mladenič, čigar življenje se vrti okrog nogometa, alkohola in deklet. Nekega večera prek prijateljev spozna Marie, med njima takoj preskoči iskra in že naslednji hip sta par. Rasmus je prepričan, da je našel sanjsko žensko. A njegove sanje se kmalu spremenijo v moro, ko Marie vzame v roke nadzor nad vsem: njegovim stanovanjem, urnikom, prehrano in prijatelji ...

Provokativen portret disfunkcionalne zveze je na trenutke osupljiv, smešen, a žal tudi malo banalen (njuni vlogi sta razdeljeni precej črno-belo), vsekakor pa je uspešen v svojem svarilu, da je dobro prej preveriti človeka, s katerim se vselimo skupaj. (mk)

Film je bil v domovini uspešnica tako med gledalci kot kritiki. So pa nekateri režiserja obtožili mizogonije, saj je film napovedal kot »resničen prikaz ženske grozljive narave«. Tafdrup pa pravi, da je film posnel po lastni izkušnji in dnevnikih, ki jih je pisal med zvezo.

 

Skupnost: Fox Life ob 22.00


Skupnost. Foto Peter Kramer/NBC
Skupnost. Foto Peter Kramer/NBC


The Village. ZDA, 2019. 1. sezona. 1/10. Igrajo: Moran Atias, Michaela McManus, Frankie Faison. TV-serija.

Stanovanjska zgradba v Brooklynu je na zunaj kot vse druge, znotraj pa je precej edinstvena. Ljudje, ki živijo v njej, so zgradili tesno povezano družino prijateljev in sosedov. Sarah, Gabe, Ava, Nick, Ron in Patricia imajo svoje osupljive zgodbe, zgodbe o življenju, polne upanja, topline in izzivov, ki dokazujejo, da je družina vse, četudi ni krvna.

Komentarji: