TV namiga: Zadnji dnevi v puščavi in Kar hočeš

Portret človeške plati Jezusa vas čaka na TVS, komedija, v kateri igra tudi legendarni John Cleese, pa na Kanalu A. 
Fotografija: Zadnji dnevi v puščavi
Odpri galerijo
Zadnji dnevi v puščavi

Ponedeljek, 22. aprila


Zadnji dnevi v puščavi: TV SLO 1 ob 20.05

Vikednova ocena: 3 (od 5)

Last Days in the Desert. ZDA, 2015. Režija: Rodrigo García. Igrajo: Ewan McGregor, Ciarán Hinds, Tye Sheridan, Ayelet Zurer. Drama. 98 minut.
Po Svetem pismu je Jezus, preden je začel javno delovati, 40 dni preživel v puščavi, kjer se je postil, molil in se upiral skušnjavam. To je za osnovo vzel režiser García, ki Jezusa (Ewan McGregor) prikaže, kako si želi pogovora z Očetom, a vse kar sliši, je tišina in glas hudiča (ki ga prav tako igra McGregor). Potem pa Jezus sreča družino kamnoseka, čigar žena je na smrt bolna, sin pa noče slediti očetovim stopinjam ...
Portret človeške plati Jezusa se bo marsikateremu kristjanu zdel preveč ezoteričen, marsikateremu biblijsko nerazgledanemu gledalcu pa preveč poduhovljen. Tisti, ki bodo lahko presegli to dvoje, pa bodo v njem videli meditacijo o osamljenosti, pokorščini, žrtvi in hrepenenju po božjem glasu.


Kar hočeš: Kanal A ob 21.50

Vikednova ocena: 3 (od 5)

Absolutely Anything. ZDA/VB, 2015. Režija: Terry Jones. Igrajo: Simon Pegg, Kate Beckinsale, John Cleese. Komedija. 85 min.
Nezemljani, ki potujejo od planeta do planeta in ocenjujejo njihove prebivalce, pridejo na Zemljo. Če so prebivalci v skladu z njihovimi standardi, so lahko prijatelji. V nasprotnem primeru bo planet uničen. Da bi to ugotovili tudi na Zemlji, izberejo enega prebivalca in mu dajo pooblastilo, da lahko stori vse, kar želi.

Komentarji: