TV namiga: Zvezde plešejo in Na njenih ramenih

Z novim naborom plesalcev in starim naborom sodnikov se vrača šov Zvezde plešejo. Priporočamo še premiero dokumentarca o mladi ženski, ki je preživela genocid nad jazidi, se iztrgala iz rok Isisa in postala simbol upanja za svoje ljudstvo.
Fotografija: Zvezde plešejo. Foto Pop Tv
Odpri galerijo
Zvezde plešejo. Foto Pop Tv

Nedelja, 10. marca

 

Zvezde plešejo: Pop TV ob 20.00 (Premiera)


Slovenija, 2019. Voditelja: Tara Zupančič in Peter Poles. Razvedrilna oddaja. 
Šov se vrača s tretjo sezono, tokrat se bodo na plesnem parketu s profesionalnimi plesalci vrteli pevka Tanja Žagar, košarkar Miha Zupan, pevka Klara Lorger, Igor Mikić, znan iz spletne serije Alfa Mikić, pevka in voditeljica Špela Grošelj, njen partner in nekdanji vojak Gregor Poljanec - Kirsch, oblikovalka in manekenka Jana Koteska, voditelj in pevec Boris Kopitar, igralka Tina Gorenjak, nekdaj član skupine Game Over Denis Vučak, zmagovalec Kmetije Franko Bajc in nekdaj članica skupine Bepop Tinkara Fortuna.

Njihove korake v plesni svet bodo tudi letos ocenjevali sodniki Katarina Venturini, Andrej Škufca, Nika Ambrožič-Urbas in Lado Bizovičar, pomembno vlogo pri ocenjevanju pa bodo imeli tudi gledalci, saj bo seštevek njihovih in sodniških točk odločil, kateri plesni pari bodo ostali v šovu. 

V prvi sezoni je slavil pevec Dejan Vunjak, v drugi pa nekdanja plezalka Natalija Gros.
 

Na njenih ramenih: TVS 1 ob 21.50 (Premiera)


Na njenih ramenih. Foto Tv Slo
Na njenih ramenih. Foto Tv Slo


On Her Shoulders. ZDA, 2018. Režija: Alexandria Bombach. Dokumentarni film. 95 min.
Triindvajsetletna Nadia Murad je pripadnica jazidske skupnosti v Iraku in je preživela grozodejstva, kot so genocid in seksualno suženjstvo, ki jih povzročajo pripadniki samooklicane džihadistične Islamske države. Spregovorila je v imenu obkoljene jazidske skupnosti, ki ji grozi iztrebljenje.

Film prikaže neverjetno pot ene ženske in prek nje prikaže sodobno politično udejstvovanje in hkrati nagovori gledalca, naj ukrepa tudi sam.

Komentarji: