TV namigi: Beseda na A, Novi Amsterdam, Prehod ...

Na TVS prihaja druga sezona BBC-jeve serije o malem avtistu, Fox ponuja dve novi seriji, priporočamo pa še Timothyja Spalla v vlogi rablja. V Preverjenem o sobah za pobeg in forenzikih.
Fotografija: Beseda na A. Foto Tvs
Odpri galerijo
Beseda na A. Foto Tvs

Torek, 12. februarja

 

Beseda na A: TVS 1 ob 20.00 (Premiera)


The A Word. VB, 2017. 2. sezona. 1/6. Igrajo: Max Vento, Morven Christie, Lee Ingleby, Christopher Eccleston. Nadaljevanka. 60 minut.
BBC-jeva serija, ki odlično prikaže stisko družine, ko se mora soočiti s težko resnico avtizma in se naučiti živeti z njo, prihaja na spored z drugo sezono, ki se začenja dve leti po koncu prve. Joe je zdaj star sedem let in se začenja zavedati svoje drugačnosti: nekega dne z odporom izreče besedo avtist. Paul in Alison vesta, da se bosta morala pogovoriti z njim. Maurice ima priložnost, da se spet pojavi v Louisinem življenju, Eddie in Nicola pa imata skrivnost ...

Serija, ki pristno prikaže zabavno, zmedeno in tudi težko življenje ljudi, ki se trudijo biti kar najboljši starši, skrbniki, ljubimci ... 
Igralci pravijo, da je bil odziv na serijo pri ljudeh ogromen. Morven Christie, ki igra Joejevo mamo, pravi da je dobila kup zahvalnih pisem, med drugim od mame avtista, ki pravi, da je bil po seriji njen sin prvič v življenju povabljen na rojstnodnevno zabavo, saj so ljudje sprejeli, da je le drugačen, ne čudak.
 

Rabelj: Planet 2 ob 21.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Last Hangman. VB/ZDA, 2005. Režija: Adrian Shergold. Igrajo: Timothy Spall, Juliet Stevenson, Eddie Marsan. Biografska kriminalka/drama. 90 min. 
Albert Pierrepoint je bil najbolj znan britanski rabelj, ki je usmrtil med 400 in 600 ljudi. Sledil je očetovim stopinjam in kmalu postal znan po svoji učinkovitosti in bil razglašen za najboljšega v državi. A do usmrtitve Ruth Ellis, zadnje na smrt obsojene ženske v Britaniji, se je pogled ljudi spremenil ...

Novi Amsterdam: Fox Life ob 21.00 (Premiera)


Novi Amsterdam (New Amsterdam). Foto Fox
Novi Amsterdam (New Amsterdam). Foto Fox


New Amsterdam. ZDA, 2018. 1. sezona. 1/13. Igrajo: Ryan Eggold, Janet Montgomery, Freema Agyeman. TV-serija.
Dr. Max Godwin se v vlogi direktorja bolnišnice zavzame, da bo priskrbel vrhunsko zdravniško oskrbo. Vdihniti želi novo življenje bolnišnici s premalo osebja, premalo sredstev in slabim slovesom ter ji povrniti nekdanji sloves, saj je to edina bolnišnica na svetu, ki lahko zdravi paciente z ebolo, zapornike iz Rikersa in ameriškega predsednika pod isto streho.


Preverjeno: Pop TV ob 22.00


Slovenija, 2019. Vodi: Alenka Arko. Aktualno-informativna oddaja.
Kako od znotraj zgledajo zelo priljubljene sobe za pobeg in kaj sploh to je? Širša javnost je za njih slišala ob hudi nesreči na Poljskem, ko je v zaklenjeni sobi zgorelo pet deklet. Kako je pri nas poskrbljeno za varnost?

S policisti so bili na terenu in preverili, kako delajo forenziki? Pa še, kdo in kako skrbi za policijske pse in konje.

Prehod: Fox ob 22.00 (Premiera)



The Passage. 1. sezona. 1/10. Igrajo: Jason Fuchs, Saniyya Sidney, Mark-Paul Gosselaar. TV-serija.
Prehod je triler, posnet po trilogiji Justina Cronina, ki govori o projektu NOAH, tajni zdravniški enoti, kjer znanstveniki eksperimentirajo z nevarnim virusom, ki bi lahko vodil do odkritja zdravila za vse bolezni, hkrati pa lahko uniči celotno človeštvo. Med izbruhom gripe dobi zvezni agent nalogo, da privede 10-letno dekle na skrivni test ...

Komentarji: