TV namigi: Brezčasni, Dobra žena, Tednik ...

Na Fox se z novimi epizodami vračajo Brezčasni, na Brio pa Dobra žena. V Tedniku o prisilnih porokah v Sloveniji, za ponočnjake pa še oddaja ob 25-letnici Opusa.
Fotografija: Brezčasni (Timeless). Foto Fox
Odpri galerijo
Brezčasni (Timeless). Foto Fox

Ponedeljek, 3. decembra

 

Brezčasni: Fox ob 22.00 (Premiera)


Timeless. ZDA, 2018. 2. sezona. 1/10. Igrajo: Abigail Spencer, Matt Lanter, Malcolm Barrett, Goran Višnjić. TV-serija. 42 minut.
Druga sezona pustolovske serije se vrača z ekipo iz prve: znanstvenikom Rufusom, vojakom Wyattom in s profesorico zgodovine Lucy. Trojica je na lovu za skrivnostno organizacijo Rittenhouse, ki želi spremeniti preteklost, s čimer bi uničila svet, kot ga poznamo. Med drugim bo ekipa obiskala leta 1692, 1917, 1941 in 1981, ob tem pa se bodo trudili, da s svojimi dejanji ne bi spreminjali zgodovine. 

Kritiki pravijo, da je druga sezona še bolj inteligentna in zabavna od prve, a so jo po koncu vseeno ukinili. 

Junaki serije bodo v zgodovini med drugim »srečali« znanstvenico Marie Curie, igralko Hedy Lamarr in založnika Williama Randolpha Hearsta. Marie Curie v seriji reče, da rentgenski žarki niso škodljivi, kar seveda ne drži, je pa to sama v resnici verjela. Resnična Marie Curie je umrla prav zaradi posledic dolgotrajne izpostavljenosti tem žarkom, enako kot tudi njena hčerka Irene.
 

Dobra žena: Brio ob 19.10 (Premiera)


Dobra žena. Foto Paul Sarkis Cbs
Dobra žena. Foto Paul Sarkis Cbs


Good Wife. ZDA, 2015. 7. sezona. 1/22. Igrajo: Julianna Margulies, Christine Baranski, Jeffrey Dean Morgan. Nanizanka.
Potem ko je zavrnila službo državne tožilke, se Alicia odloči, da se bo vrnila k delu odvetnice in zastopala obtožence, ki si ne morejo privoščiti pravnega zastopnika. Na sodišču se spoprijatelji z odvetnico Lucco Quinn. Peter se medtem začne pripravljati na svojo predsedniško kampanjo. Eli je šokiran, ko ga odpusti, za vodjo svoje kampanje pa najame sposobno Ruth.
 

Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja.
Prisilne poroke, ugrabitve in posilstva komaj 12 let starih deklet – vse to se danes dogaja v Sloveniji. Zakaj pravosodni organi to še vedno obravnavajo kot romsko tradicijo in ne kot kazniva dejanja?

Veganstvo postaja vse bolj številčno gibanje. Obiskali so družino, kjer vsi člani zavračajo živalske izdelke.

Novinarka Tednika je dala svoj DNK vzorec na genetsko analizo. Rezultati so jo presenetili. Kako zanesljive so te analize?
 

Opus: TVS 1 ob 22.55


Marko Hatlak. Foto Jože Suhadolnik
Marko Hatlak. Foto Jože Suhadolnik


25 let oddaje Opus. Slovenija, 2018. Režija: Magda Lapajne. Odd. o glasbi.
Ob jubileju boste lahko videli izbrane odlomke iz portretov uglednih glasbenih ustvarjalcev in poustvarjalcev, iz dokumentarno zasnovanih oddaj o različnih glasbenih fenomenih pa zanimive misli največjih glasbenih osebnosti našega časa. Izvedeli boste tudi, na katerih koncih sveta je oddaja spremljala naše orkestre, zbore, soliste in mednarodne festivale.

Komentarji: