TV namigi: Črne duše, Po sledi spomina, Stotica in Lutrov zločin

Priporočamo italijansko mešanico mafijske drame in kriminalke, na Fox prihajata nova sezona in nova serija, pozno zvečer pa doku o Lutru.
Fotografija: Črne duše - Anime nere. Foto Francesca Casciarri 
Odpri galerijo
Črne duše - Anime nere. Foto Francesca Casciarri 

Četrtek, 16. avgusta


Črne duše: TVS 2 ob 21.45

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Anime nere. Italija/Francija, 2014. Režija: Francesco Munzi. Igrajo: Marco Leonardi, Peppino Mazzotta, Farbrizio Ferracane, Barbora Bobulova. Kriminalka/drama. 109 minut. 
V družini Carbone so trije bratje. Medtem ko sta Luigi in Rocco vpletena v mednarodno preprodajo drog, je najstarejši Luciano raje ostal na kmetiji v Kalabriji. Njegov 20-letni sin Leo očeta ne spoštuje, prav nasprotno pa idealizira mafijska strica. Ko Leo strelja v prazno gostilno druge mafijske družine, s katero so Carbonejevi že dolgo na bojni nogi, nepremišljeno dejanje povzroči težave in pripelje vso družino nazaj v domačo vas.

Film v ospredje postavi razlike med brati ter njihove reakcije, ko se zgodi usodni dogodek. Nasilje, kot smo ga vajeni v gangsterskih filmih, je potisnjeno v ozadje in je večinoma prepuščeno gledalčevi domišljiji, tako da vzdušje ustvarijo predvsem dialogi.
 

Po sledi spomina: Fox ob 22.00 (Premiera)


Po sledi spomina Foto Fox
Po sledi spomina Foto Fox


Stitchers. ZDA, 2017. 3. sezona. 1/10. Režija: J. Miller Tobin. Igrajo: Emma Ishta, Kyle Harris, Ritesh Rajan, Salli Richardson-Whitfield. Serija. 60 min.
Kirsten je še vedno ujeta v spominu svoje mame in Cameron z ekipo se trudi, da bi jo osvobodil. Potem, ko je bil nekaj dni zaprt v laboratoriju, Linus izve, da mu je umrl oče in da je zamudil njegov pogreb.

Stotica: Fox ob 22.55 (Premiera)



The 100. ZDA, 2014. 1. sezona. 1/13. Režija: Bharat Nalluri. Igrajo: Paige Turco, Bob Morley, Marie Avgeropoulos, Henry Ian Cusick. Serija. 60 min.
Jedrska vojna je uničila civilizacijo na Zemlji, 97 let zatem pa z vesoljske postaje z zadnjimi preživelimi na Zemljo pošljejo sto najstniških delinkventov v upanju, da bi planet znova naselili. Najprej se morajo odpraviti do gore Weather, na Zemlji pa jih čakajo nova čudesa in nevarnosti.


Lutrov zločin: kako je Rim hotel zatreti reformacijo: TVS 1 ob 23.10


Strafsache Luther: Wie Rom die reformation verhindern wollte. Avstrija/Nemčija, 2015. Dokumentarna oddaja. 
Dokumentarec ob 500. obletnici reformacije predstavi Lutrov boj, njegove posledice in nova dognanja – dr. Christine Grafinger na vpogled ponudi dokumente iz tajnih vatikanskih arhivov. Dokumentarec je inovativno zasnovan.

Komentarji: