TV namigi: Čudoviti mladi um in Krive so zvezde

Na TVS vas čaka odličen film o mladem avtistu, na Planet TV pa romatična drama. 

Objavljeno
30. oktober 2019 14.49
Posodobljeno
30. oktober 2019 14.57

Petek, 1. novembra


Čudoviti mladi um: TV SLO 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)


A Brilliant Young Mind. VB., 2014. Režija: Morgan Matthews. Igrajo: Asa Butterfield, Rafe Spall, Sally Hawkins, Eddie Marsan, Jo Yang. Drama. 110 min. 
Avtistični najstnik in matematični čudežni deček Nathan kljub svoji inteligenci ne zmore navezati stika z drugimi ljudmi. Tudi z mamo Julie ima težave, saj ona marsičesa ne razume, ker preprosto ni dovolj pametna zanj. V zapletenem svetu medčloveških odnosov se Nathan opre na številke, ki so zanesljive, natančne in predvidljive. Ko Nathanovo izobraževanje prevzame nenavadni učitelj Martin Humphreys, se med njima stke nenavadno prijateljstvo. Čeprav je gospod Humphreys sam bolan, mu vseeno uspe Nathana pripraviti za mednarodno matematično olimpijado ...
 

Krive so zvezde: Planet TV ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Fault in Our Stars. ZDA, 2014. Režija: Josh Boone. Igrajo: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern, Sam Trammell. Drama. 135 min.
Romantična drama je posneta po knjižni uspešnici Johna Greena.
Premetena najstnica Hazel se že od mladih nog sooča z boleznimi, diagnoza neozdravljivega raka na pljučih pa dokončno zapečati njeno usodo. Toda na srečanju z drugimi bolniki spozna postavnega in samozavestnega Augustusa, ki je zaradi raka izgubil nogo. Kljub zavedanju o neodložljivi smrti se mladi par počasi zbliža ter v kratkem času sooči z vsemi lepotami in žalostjo brezmejne ljubezni.