TV namigi: Devet krogov, Moje mnenje, To smo mi 

Nocoj lahko preverite tri premiere: dokumentarec o seriji, ki je nikdar ni bilo, tretjo sezono priljubljene Foxove serije in novo oddajo s serijo gostov, ki bodo komentirali aktualne teme preteklega tedna.

Objavljeno
09. januar 2019 00.00
Posodobljeno
09. januar 2019 00.00
Devet krogov nekega raja. Foto Rtv Slo
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Sreda, 9. januarja

 

Devet krogov: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)


Slovenija, 2018. Avtorica: Majda Širca. Dokumentarni film. 
Leta 1970 je TV Ljubljana snemala ambiciozno nanizanko z naslovom Vodnik po Ljubljani oziroma Devet krogov nekega raja. Po scenariju Jožeta Javorška jo je režiral Jože Pogačnik, glavno vlogo pa je imel Miha Baloh. Nanizanka je bila zasnovana kot duhovit način spoznavanja Ljubljane. A projekta iz nikoli pojasnjenih razlogov niso zaključili. Od devetih predvidenih oddaj so dokončali le eno, šesto epizodo. Tri četrt posnete nanizanke je romalo v bunker.

Po skoraj petdesetih letih so v kleteh TVS prvič odprli skoraj dvesto škatel. 35 mm filmski trak so digitalizirali in ga uskladili s scenarijem, takratne ustvarjalce pa so soočili s posnetki, ki jih niso nikoli videli. V filmu Devet krogov spremljamo njihove komentarje, spomine in odzive.

Po dokumentarnem filmu bo predvajana edina zmontirana epizoda Devet krogov nekega raja. Leta 1971 so jo prikazali na blejskem televizijskem festivalu in jo nagradili. Takrat jo je predvajala tudi avstrijska, malo je manjkalo, da bi jo tudi francoska televizija.
 

Moje mnenje: TVS 2 ob 20.55 (Premiera)


Slovenija, 2019. Pogovorna oddaja. 50 minut.
V oddaji bodo soočali mnenja sogovornikov, ki se znajo pogovarjati o različnih dilemah družbe in časa. Obravnavali bodo aktualne teme preteklega tedna. Oddaja daje glas tistim predstavnikom slovenske družbe, ki jih redko vidimo v ospredju. Urednica oddaje Moje mnenje je Vida Petrovčič, ki bo tudi vodila oddajo, druga dva voditelja bosta Mojca Šetinc Pašek in Zvezdan Martič.
 

To smo mi: Fox Life ob 22.00 (Premiera)


image
To smo mi (This is Us). Foto Fox


This Is Us. ZDA, 2018. 3. sezona. 1/18. Igrajo: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz. TV-serija.
Serija govori o družini Pearson skozi stoletja: od Jacka in Rebecce, mladih staršev v 80. letih 20. stoletja, do njunih otrok Kevina, Kate in Randalla, ki iščejo ljubezen in srečo v sedanjosti. V prvem delu mladi Jack odpelje Rebecco na karneval. Ko začne deževati, ji prizna, da si ne more privoščiti dežnika, saj ima v žepu le devet dolarjev.