TV namigi: Dokler živimo, 45 let, Mestne promenade

Nocoj priporočamo premiero danske drame Dokler živimo in odlično Charlotte Rampling v filmu 45 let. Če ste v prvo zamudili, lahko zdaj ujamete domače Mestne promenade.
Fotografija: Dokler živimo Foto Tvs
Odpri galerijo
Dokler živimo Foto Tvs

Dokler živimo: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Mens vi lever. Danska, 2017. Režija: Mehdi Avaz. Igrajo: Sebastian Jessen, Mia Jexen, Nicolas Bro, Julie R. Olgaard. Drama. 93 minut.
Kristian, mladi mož z nerazčiščeno preteklostjo, dobi službo na ribiški ladji. Na slavnostno večerji, na kateri naj bi to proslavili, se pojavi njegov biološki oče, ki mu pove, da Peter, njegov krušni oče, leži v bolnišnici v njegovem rodnem kraju. Kristian se odpravi domov na sever Danske, kjer pa ne sreča le krušnega očeta, temveč se sooči tudi s preteklostjo, ki ji je ubežal. Pred petimi leti je namreč odšel zaradi nesreče, v katero je bil vpleten in zaradi katere je umrl njegov prijatelj in član družine, pri kateri je živel po mamini smrti. Z njimi se mora zdaj Kristian soočiti, vsi razen bolnega Petra pa ga krivijo za smrt. 
Film, v katerem na plan privre potlačena bolečina, so navdihnili resnični dogodki, gre pa za režijski prvenec Mehdija Avaza, sicer po rodu Iranca, ki na Danskem živi od 10. leta 
 

Mestne promenade: Ptuj: TVS 1 ob 17.25 in 23.45



Slovenija, 2017. 1/4. Avtor: Andrej Doblehar. Dokumentarna serija.
Serija bo gledalce popeljala na sprehod po slovenskih mestih ter z domačini odkrivala njihovo zgodovino, umetnost in utrip. Na Ptuju, ki velja za najstarejše slovensko mesto, bodo predstavili razvoj mesta od antike dalje, pri preganjanju zime so se pridružili kurentom, srečali so se tudi s kurentom Markom Šamperlom, fotografom Stojanom Kerblerjem ter kiparjem Viktorjem Gojkovičem.
 

45 let: TVS 2 ob 22.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)


45 Years. VB, 2015. Režija: Andrew Haigh. Igrajo: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James. Drama 95 minut. 
Kate (Charlotte Rampling) in Geoff (Tom Courtenay) se priprav-ljata na praznovanje svoje 45-letnice zakona. Medtem ko izbirata glasbo za zabavo, Geoff odpre pismo iz Švice, v katerem piše, da so pod ledom našli truplo Katye, Geoffovega nekdanjega dekleta, ki je v gorah izginila pred 50 leti. Novica, ki se najprej ne zdi tako šokantna, saj se je nesreča zgodila, še preden sta se Kate in Geoff spoznala, počasi začne razjedati njuno zvezo in kmalu se zazdi, da njun zakon ne bo preživel niti do zabave ... Film za odrasle bi lahko rekli drami o skrivnostih iz preteklosti, ki se izogne tako sentimentalnosti kot cinizmu. Vrhunska igra Ramplingove!

Komentarji: