TV namigi: Ekipa Bled, Uspeh in David Bowie

Nocoj bosta na sporedu premieri dveh kriminalnih serij: domače Ekipa Bled na TVS in hrvaške Uspeh na HBO. Za ljubitelje glasbe pa še dokumentarec o zadnjih petih letiha Davida Bowieja.
Fotografija: Ekipa Bled. Foto Katja Kodba
Odpri galerijo
Ekipa Bled. Foto Katja Kodba

Nedelja, 6. januarja

 

Ekipa Bled: TVS 1 ob 20.00 (Premiera)



Slovenija, 2019. Režija: Blaž Završnik. 1. sezona. 1/18. Igrajo: Janko Mandić, Barbara Cerar, Gaber Trseglav. Mija Skrbinac. Nanizanka.
Mladega perspektivnega kriminalista Luko (Janko Mandić) zaradi nesoglasij z nadrejenimi v Ljubljani premestijo na Bled, kjer postane član majhne kriminalistične ekipe. Veteran blejske postaje Ferdo (Gaber Trseglav) nad prišlekom ni navdušen, lepše ga sprejme kriminalistka Nives (Barbara Cerar). Luka kmalu odkrije, da so v majhnem kraju vsi povezani, zaljubi pa se v Saro (Mia Skrbinac), hčer lokalnega veljaka. 

Ustvarjalci pravijo, da so ustvarili hibrid med nanizanko in nadaljevanko, v vsakem delu bodo kriminalisti reševali en primer, vse skupaj pa povezuje razvoj odnosov med glavnimi liki. 

Režiserja Blaža Završnika poznamo po filmih Pot v raj ter Julija in alfa Romeo. Janko Mandić je mlajši brat Marka Mandića, pred nekaj leti smo ga videli v filmu Zapelji me. Mio Skrbinac so televizijski gledalci spoznali v seriji Gorske sanje, sicer pa je članica ansambla Drame.
 

Uspeh: HBO ob 20.00 (Premiera)



Uspjeh. Hrvaška, 2019. 1/6. Režija: Danis Tanović. Igrajo: Iva Mihalić, Uliks Fehmiu, Tara Taler, Toni Gojanović, Borut Veselko. TV-serija.
Brezposelni Kiki je tik pred tem, da njegovo družino vržejo iz stanovanja. Njihovo edino upanje je bančnica, ki mora še danes oddati vlogo zanje. Vinka se pelje v službo, ko se na mostu nekdo zaleti vanjo. Ko stopi ven, jo voznik brez besed brutalno napade. Arhitekt Haris je tik pred predstavitvijo velikega projekta, a kar naenkrat uniči vse skice in pošlje domov vse svoje uslužbence. Najstnica Blanka zaloti svojega fanta z drugim dekletom. Četverica niti sluti ne, da se bodo v kratkem njihove usode neizbrisno prepletle v vrtincu skrivnosti in nasilja.

Intervju s producentoma serije Uspeh lahko preberete tukaj.

David Bowie – zadnjih pet let: TVS 2 ob 20.55


David Bowie – zadnjih pet let. Foto Press
David Bowie – zadnjih pet let. Foto Press


David Bowie: The Last Five Years. VB, 2017. Režija: Francis Whately. Dokumentarni film. 90 minut. 
Film z arhivskimi in novejšimi posnetki z glasbenih snemanj in nastopov ter z izjavami glasbenikov, modnih oblikovalcev in režiserjev ponuja vpogled v ustvarjalnost pokojne zvezde popularne glasbe, Davida Bowieja. V ospredje postavlja umetnikove stvaritve zadnjih petih let – albuma The Next Day in Blackstar ter muzikal Lazarus.

Komentarji: