TV namigi: FBI, Luther in SP v nordijskem smučanju

Na Fox Crime prihaja nova policijska serija o agentih FBI, na HBO se vrača detektiv v podobi Idrisa Elbe, s smučarskimi teki pa se začenja svetovno prvenstvo, na katerem je skoraj dvajseterica Slovencev.
Fotografija: FBI. Foto Fox
Odpri galerijo
FBI. Foto Fox

Četrtek, 21. februarja

 

FBI: Fox Crime ob 22.00 (Premiera)



FBI. ZDA, 2018. 1/14. Igrajo: Missy Peregrym, Zeeko Zaki, Ebonee Noel. TV-serija. 45 minut.
Dick Wolf, verjetno najbolj znan kot avtor franšize Zakon in red in serij o gasilcih, policajih in zdravnikih v Chicagu, se vrača z novo serijo o agentih FBI. Že v prvih minutah serije eksplodirajo tri bombe in New York je poln mrtvih otrok, porušenih stavb in prahu. Na sceno stopi posebna agentka Maggie Bell (Missy Peregrym) in s svojo sposobno, odločno in tudi sočutno naravo pokaže, da bo naredila vse, da bodo žalujoče matere deležne vsaj pravice.

FBI je serija, ki s svojimi liki in zapleti teče kot dobro naoljen stroj in če vam je to pri srcu, bo to pravo razvedrilo za vas, sicer pa boste morda pogrešali nekaj drznosti in izvirnosti.

Zeeko Zaki v seriji igra Maggiejinega partnerja. Zaki je po rodu Egipčan in je prvi Arabec z eno glavnih vlog na ameriških televizijskih postajah. Glede na to, da je Missy Peregrym kar šest let igrala policistko Andy McNally v seriji Začetniki v modrem, šaljivo pravi, da ima zdaj, ko igra posebno agentko, občutek, da je Andy pač le »zelo napredovala v službi«.
 

Luther: HBO ob 19.00 (Premiera)


Luther 5. sezona Foto Hbo
Luther 5. sezona Foto Hbo


VB, 2019. 5. sezona. 1/4. Režija: Jamie Payne. Igrajo: Idris Elba, Dermot Crowley, Wunmi Mosaku, Michael Smiley. 
Po tem, ko se zgodi niz pošastnih umorov, se detektiv Luther in njegova nova pomočnica narednica Catherine Halliday znajdeta pred zapleteno mrežo sledi in napačnih smeri. A Luther se še vedno spopadada tudi s strahovi lastne preteklosti. Zdaj, ko je spet na prvi bojni črti, se mora odločiti, koga bo ščitil in koga bo treba žrtvovati.
 

SP v nordijskem smučanju: TVS 2 ob 14.15


Smučarski tek. Sprint. prenos iz Seefelda.
Z moškim in ženskim sprintom se na TVS začenjajo prenosi tekem svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki bo trajalo do 3. marca. V smučarskih tekih je prav sprint disciplina, kjer lahko vsaj v ženski konkurenci upamo na dobro uvrstitev Slovenk, pravo razburjenje pa se za slovenske navijače začne naslednji dan s smučarskimi skoki. 

Slovenci na prvenstvu

Na sliki Timi Zajc. Novinarska konferenca Smučarske zveze Slovenije po uspehu Timija Zajca in ostalih smučarskih skakalcev. Ljubljana, 29. januar 2019 Foto Leon Vidic/delo
Na sliki Timi Zajc. Novinarska konferenca Smučarske zveze Slovenije po uspehu Timija Zajca in ostalih smučarskih skakalcev. Ljubljana, 29. januar 2019 Foto Leon Vidic/delo

Smučarski skoki (M): Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Anže Semenič, Žiga Jelar, Jernej Damjan.
Smučarski skoki (Ž): Urša Bogataj, Maja Vtič, Špela Rogelj, Nika Križnar, Jerneja Brecelj.
Smučarski teki (M): Miha Šimenc in Janez Lampič.
Smučarski teki (Ž): Vesna Fabjan, Katja Višnar, Anamarija Lampič, Eva Urevc, Alenka Čebašek.
Nordijska kombinacija: Vid Vrhovnik.

Komentarji: