TV namigi: Iz roda v rod duh išče pot, Past ...

V Novem mestu se bodo poklonili Leonu Štuklju, prenos bo na TVS, na Kanalu vas čakata Sean Connery in Catherine Zeta-Jones, na HBO pa nova serija.
Fotografija: Iz roda v rod duh išče pot Leon Štukelj Foto Tadej Regent
Odpri galerijo
Iz roda v rod duh išče pot Leon Štukelj Foto Tadej Regent

​Ponedeljek, 12. novembra


Iz roda v rod duh išče pot: TV SLO 2 ob 20.00


Proslava ob 120. obletnici rojstva Leona Štuklja. Režiser proslave: Klemen Dvornik. Prenos iz Novega mesta.
V Novem mestu že vse leto tako ali drugače praznujejo Štukljevo leto, ki ga bodo zaključili s prireditvijo, na kateri bo slavnostni govornik predsednik RS Borut Pahor. Režiser Klemen Dvornik je koncept prireditve opisal kot plesno, dramsko in glasbeno uprizoritev, ki bo skušala zajeti duh časa, v katerem je Štukelj živel. Pri tem so se ustvarjalci naslonili na sokolsko misel in Leonovo pričevanje iz knjige Mojih sedem svetovnih tekmovanj. Na prireditvi bodo nastopili trije dramski igralci: Branko Jordan, Jernej Gašperin in Sara Gorše, pevski zbor Pomlad, solistka Kristina Kastelic in plesno akrobatska skupina pod vodstvom koreografa Mihe Krušiča.


Past: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Entrapment. Koprodukcija, 1999. Režija: Jon Amiel. Igrajo: Sean Connery, Catherine Zeta-Jones, Ving Rhames, Will Patton. Triler. 113 min.
Robert Mac MacDougal je najboljši tat na svetu. Ko v New Yorku izgine Rembrandtova mojstrovina, nihče ne dvomi, da je to Macovo maslo. Preiskovalka Gin šefa prepriča, da ji dovoli, da se poda v lov za Macom. Tako se začne igra mačke z mišjo. Oba kmalu spoznata, da med njima obstaja močna privlačnost.


Sally za vedno: HBO ob 22.00



Sally4ever. VB, 2018. 1. sezona. 1/7. Režija: Julia Davis. Igrajo: Catherine Shepherd, Julia Davis, Alex Macqueen, Julian Barratt. Komična serija. 30 min.
Sally je deset let živela udobno življenje z Davidom. Prav tistega večera, ko jo sklene zaročenec zasnubiti, pa Sally doživi eksistenčno krizo in se odpravi na divjo avanturo z Emmo – zapeljivo, karizmatično igralko, pevko, pesnico in pisateljico. Še preden se Sally dobro zave, se Emma že vseli v stanovanje.
 

Komentarji: