TV namigi: Košarka, Socialno omrežje, Jeremiah Johnson ...

Priporočamo Fincherjev film, ki pokaže, da so piflarji lahko še bolj pokvarjeni od klasičnih lopovov, Slovenija bo igrala ključno kvalifikacijsko tekmo z Latvijo, pozno zvečer pa še Pollackov vestern.
Fotografija: Reprezentanci se bo pridružil tudi prej poškodovani Gašper Vidmar. Foto Reuters
Odpri galerijo
Reprezentanci se bo pridružil tudi prej poškodovani Gašper Vidmar. Foto Reuters

Petek, 14. septembra


Latvija : Slovenija: Kanal A ob 18.20


Košarka. Kvalifikacije za SP 2019. Prenos.
V drugem delu kvalifikacij reprezentanco čaka težka naloga, saj je v prvem delu zbrala zgolj dve zmagi in štiri poraze, zato si novih napak ne sme privoščiti. Latvijo je Slovenija po hudem boju na EP izločila v četrtfinalu. Čeprav je Slovenija evropski prvak, pa ni ravno v vlogi favorita, saj je vrsta Rada Trifunovića močno oslabljena in precej pomlajena, v ekipi pa je kar nekaj košarkarjev, ki se prvič spopadajo s tako zahtevno nalogo. Dobra novica je, da sta se Sloveniji pridružila Gašper Vidmar in Anthony Randolph, saj je Slovenija na preteklih tekmah izgubljala prav v igri pod obročema, slaba pa ta, da so imeli naši za trening v popolni postavi le tri dni časa.

Trenutna lestvica naše skupine:
  1. Španija: 6 zmag, 0 porazov - 12 točk
  2. Turčija: 4 zmage, 2 poraza - 10 točk
  3. Latvija: 4 zmage, 2 poraza - 10 točk
  4. Črna gora, 3 zmage, 3 porazi - 9 točk
  5. Ukrajina: 3 zmage, 3 porazi - 9 točk
  6. Slovenija: 2 zmagi, 4 porazi - 8 točk


Socialno omrežje: Kanal A ob 22.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Socialno omrežje. Foto Continental Film
Socialno omrežje. Foto Continental Film


The Social Network. ZDA, 2010. Režija: David Fincher. Igrajo: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Rooney Mara. Drama. 120 minut.
Film o nastanku Facebooka in njegovem ustanovitelju Marku Zuckerbergu ne da jasnega odgovora, ali je idejo za Facebook res ukradel dvojčkoma Winklevosses, ne pojasni, ali je res opeharil soustanovitelja Eduarda Saverina, niti ne pokaže, ali je Zuckerberg res bedak. Zato pa uspešno postreže z galerijo zanimivih karakterjev, prikaže, da so piflarji lahko še bolj pokvarjeni od klasičnih lopovov, in se zazre v sodobni čas, v katerem so meje med virtualnim in resničnim svetom lahko zabrisane.

Odličen scenarij, popolna igra Jesseja Eisenberga in spretna režija so razlogi za nujen ogled filma. 

 

Bodibilder: TVS 2 ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Bodybuilder. Francija, 2014. Režija: Roschdy Zem. Igrajo: Vincent Rottiers, Yolin François Gauvin, Marina Foïs. Drama. 100 minut. 

Dvajsetletni Antoine si je z drobnim kriminalom nakopal težave ne le z zakonom, ampak tudi z mestnimi tolpami. Mama in starejši brat zato fanta pošljeta ven iz mesta, k očetu Vincentu, s katerim po ločitvi od mame pravzaprav ni imel stika. Oče, profesionalni bodibilder, sina sprejme zelo zadržano, saj noče, da bi ga oviral pri pripravah na pomembno tekmovanje. A ker sinu vseeno želi pomagati, mu da delo v svoji telovadnici ...

Zgodba o odtujenih družinskih članih, ki morajo znova najti stik med seboj, ni nekaj novega, je pa sveža njena umestitev v malo znani svet bodibildinga. 

Jeremiah Johnson: TVS 1 ob 23.10

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Jeremiah Johnson. Foto TVS
Jeremiah Johnson. Foto TVS


ZDA, 1972. Režija: Sydney Pollack. Igrajo: Robert Redford, Will Geer, Delle Bolton. Vestern. 108 min.
Sredi 19. stoletja se Jeremiah, veteran v vojni v Mehiki, umakne v gore na ameriškem zahodu. Prvo leto v divjini je zanj neizprosno, saj skuša preživeti kot lovec, a ne zna loviti. Nato spozna Medvedjo taco – Chrisa, izkušenega gorjana, ki postane njegov mentor in mu pomaga preživeti v naravi. Ko se osamosvoji, nadaljuje pot po Zahodu.

Zahteven film, ki od gledalca pričakuje veliko pozornosti, a ga nato zanjoi nagradi s premišljeno zgodbo in odlično igro Roberta Redforda.

Komentarji: