TV namigi: Lepo je deliti, Dan najlepših sanj, Brazgotinec ...

Nocoj lahko izbirate med prenosom dobrodelnega koncerta Rdečega križa ali vrnitvijo oddaje Dan najlepših sanj. Priporočamo gangstersko klasiko s Pacinom, v TV klubu pa bodo spregovorili športni komentatorji.

Objavljeno
15. september 2018 00.00
Posodobljeno
15. september 2018 00.00
Rok Ferengja. Foto Boštjan Tacol
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Sobota, 15. septembra


Lepo je deliti: TVS 1 ob 20.00 (Prenos)


Slovenija, 2018. Prenos koncerta.
Rok Ferengja bo z gosti in Big band orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Tadeja Tomšiča nastopil na velikem odru Cankarjevega doma na tradicionalnem dobrodelnem koncertu Rdečega križa Slovenije. Pevec skupine Rok'n'Band, ki jo najbolj poznamo po skladbi Jagode in čokolada, se bo tokrat predstavil kot solist s posebnimi glasbenimi gosti, med njimi bodo Teja Saksida – Reciklistke, Eva Hren, Tanja Zajc Zupan, Stiški Kvartet in Rok'n'Band.

Izkupiček koncerta bo namenjen nacionalni humanitarni akciji Lepo je deliti, v kateri zbirajo sredstva za prehranske pakete, in akcijo Peljimo jih na morje, s katero Rdeči križ Slovenije otrokom in starostnikom iz socialno šibkih okolij omogoča počitnice na morju. 
 

Dan najlepših sanj: Pop TV ob 20.00 (Premiera)


image
Dan najlepših sanj 9-2018 Foto Press


Slovenija, 2018. Vodi: Peter Poles. Razvedrilna oddaja.
Trinajstletni Nikola je v oddajo pisal za svojega očeta, a presenetili bodo tudi njega, 55-letna Milica skrbi za kmetijo in košnja travnika na izredno strmem terenu je zanjo zelo težavna, zato ji bodo pomagali in jo hkrati presenetili. Tudi gospa Stanka si ni drznila niti sanjati, da bo še kdaj videla ljubljeno osebo iz Venezuele, kjer vladajo izredne razmere in pomanjkanje, pa so rešili tudi to. Vnovič je čas za skrite želje.
 

Brazgotinec: Kino ob 21.35

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Scarface. ZDA, 1983. Režija: Brian DePalma. Igrajo: Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio. Kriminalka/drama. 170 minut.
Tony Montana pride kot begunec v Ameriko skupaj z drugimi Kubanci. S prijateljem Mannyjem ju pošljejo v begunsko zavetišče v Miami. Uspe jima pobegniti in Tony se kmalu znajde v svetu mafije in postane prodajalec kokaina. Vzpon po družbeni lestvici je hiter, a stvari mu počasi polzijo iz rok.

Stilizirana, ultranasilna gangsterska klasika, ki kar buhti od potencialnih citatov.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 12 let.
 

Televizijski klub: TVS 2 ob 22.30


image
Ivo Milovanovič - TV novinar - komentator 09.avgusta 2018 [Ivo Milovanovič,novinarji,RTV Slovenija,šport] Foto Blaž Samec/delo


Glasovi športnih prenosov. Slovenija, 2018. Vodi: Aleš Malerič. Pogovorna oddaja.
Poklic športnega komentatorja je eden najbolj želenih. Vendar le redkokdo ve, koliko časa in energije vzame priprava na športni prenos, kako je, ko se športni komentator zapre v zvočno izolirano komentatorsko kabino in kaj pomeni komentirati na robu igrišča ob vpitju igralcev. Gostje bodo Goran Obrez, Miran Ališič, Peter Vilfan in Ivo Milovanovič, ki je v intervjuju za Vikend strnil vtise ob sklepu svoje komentatorske kariere.