TV namigi: Smuk, Ljubezen po domače, Tazeka ...

Na Pop TV vas čaka šov, ki plete ljubezenske vezi med vasjo in mestom, na TVS pa komedija o kuharskem mojstru in ženski smuk.

Objavljeno
10. februar 2019 00.00
Posodobljeno
10. februar 2019 00.00
Tanja Postružnik. Foto Pop Tv

Nedelja, 10. februarja

 

Ljubezen po domače: Pop TV ob 17.25


Slovenija, 2018. Voditeljica: Tanja Postružnik Koren. Resničnostna oddaja.
Na spored prihaja nova, tretja sezona serije, v kateri iščejo kmečke neveste in ženine. Na Pop TV bodo najprej še enkrat predvajali oddajo, ki smo jo že videli lani spomladi, v kateri so predstavili enajst kandidatov s slovenskega podeželja, ki imajo vse, le ljubezni še ne. Za deset moških in eno damo so od tedaj namreč zbirali pisma tistih, ki se jim bodo v prihodnjih oddajah pridružili na podeželju. Že v naslednji oddaji pa bo voditeljica Tanja Postružnik Koren obiskala nekaj posestev, kjer živijo kandidati tretje sezone, s seboj pa bo imela seveda svojo košaro s pismi. 


Tazeka: TV SLO 1 ob 15.15

Vikendova ocena: 4 (od 5)

image
Tazeka. Foto Rtv Slo

Tazzeka. Francija/Maroko, 2018. Režija: Jean-Philippe Gaud. Igrajo: Madi Belem, Ouidad Elma, Olivier Sitruk. Komedija. 95 min.
Elias je odraščal v maroški vasici, kjer ga je babica poučevala o nacionalni kuhinji. Leta pozneje se deček razvije v domiselnega kuharskega mojstra, čigar domišljijo in razvoj omejuje konservativno okolje. Elias se zazre v drugačno prihodnost, ko bistro, v katerem dela kot kuharski pomočnik, obišče slavni pariški chef in ga po okušanju povabi v Pariz.
 

Svetovno prvenstvo: Smuk (Ž): TV SLO 2 ob 12.15


image
AFP Ilka Štuhec na treningu smuka. Foto Francois Xavier Marit Afp


Prenos iz Åreja. 
Sliši se skoraj neverjetno, ampak zadnji dve svetovni prvakinji v smuku sta Slovenki – leta 2015 v Beaver Creeku Tina Maze, leta 2017 v St. Moritzu Ilka Štuhec. Štuhčeva bo torej branila naslov svetovne prvakinje, na progi, ki bi ji po konfiguraciji morala ustrezati. V superveleslalomu je slavila Mikaela Shiffrin, Ilka pa je na koncu zasedla osmo mesto.