TV namigi: Smuk, Ljubezen po domače, Tazeka ...

Na Pop TV vas čaka šov, ki plete ljubezenske vezi med vasjo in mestom, na TVS pa komedija o kuharskem mojstru in ženski smuk.
Fotografija: Tanja Postružnik. Foto Pop Tv
Odpri galerijo
Tanja Postružnik. Foto Pop Tv

Nedelja, 10. februarja

 

Ljubezen po domače: Pop TV ob 17.25


Slovenija, 2018. Voditeljica: Tanja Postružnik Koren. Resničnostna oddaja.
Na spored prihaja nova, tretja sezona serije, v kateri iščejo kmečke neveste in ženine. Na Pop TV bodo najprej še enkrat predvajali oddajo, ki smo jo že videli lani spomladi, v kateri so predstavili enajst kandidatov s slovenskega podeželja, ki imajo vse, le ljubezni še ne. Za deset moških in eno damo so od tedaj namreč zbirali pisma tistih, ki se jim bodo v prihodnjih oddajah pridružili na podeželju. Že v naslednji oddaji pa bo voditeljica Tanja Postružnik Koren obiskala nekaj posestev, kjer živijo kandidati tretje sezone, s seboj pa bo imela seveda svojo košaro s pismi. 


Tazeka: TV SLO 1 ob 15.15

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Tazeka. Foto Rtv Slo
Tazeka. Foto Rtv Slo

Tazzeka. Francija/Maroko, 2018. Režija: Jean-Philippe Gaud. Igrajo: Madi Belem, Ouidad Elma, Olivier Sitruk. Komedija. 95 min.
Elias je odraščal v maroški vasici, kjer ga je babica poučevala o nacionalni kuhinji. Leta pozneje se deček razvije v domiselnega kuharskega mojstra, čigar domišljijo in razvoj omejuje konservativno okolje. Elias se zazre v drugačno prihodnost, ko bistro, v katerem dela kot kuharski pomočnik, obišče slavni pariški chef in ga po okušanju povabi v Pariz.
 

Svetovno prvenstvo: Smuk (Ž): TV SLO 2 ob 12.15


Ilka Štuhec na treningu smuka. Foto Francois Xavier Marit Afp
Ilka Štuhec na treningu smuka. Foto Francois Xavier Marit Afp


Prenos iz Åreja. 
Sliši se skoraj neverjetno, ampak zadnji dve svetovni prvakinji v smuku sta Slovenki – leta 2015 v Beaver Creeku Tina Maze, leta 2017 v St. Moritzu Ilka Štuhec. Štuhčeva bo torej branila naslov svetovne prvakinje, na progi, ki bi ji po konfiguraciji morala ustrezati. V superveleslalomu je slavila Mikaela Shiffrin, Ilka pa je na koncu zasedla osmo mesto.

Komentarji: