TV namigi: Marguerite Duras: Spomini na vojno, Živi mrtveci ...

Na TVS si lahko ogledate vojno dramo, na Foxu pa drugi del devete sezone serije Živi mrtveci. 

Objavljeno
11. februar 2019 00.00
Posodobljeno
11. februar 2019 00.00
Marguerite Duras: Spomini na vojno 
Vikend
Vikend

Ponedeljek, 11. februarja

 

Marguerite Duras: Spomini na vojno: TV SLO 2 ob 21.05

Vikendova ocena: 3 (od 5)

La douleur. Koprodukcija, 2017. Režija: Emmanuel Finkiel. Igrajo: Igrajo: Mélanie Thierry, Benoît Magimel, Benjamin Biolay, Shulamit Adar. Vojna drama. 127 minut. 
Pariz, 1944. Marguerite in njen mož Robert Antelme sta aktivna člana odporniškega gibanja. Ko Roberta gestapo deportira v Dachau, se začne Marguerite dobivati z Rabierjem, lokalnim kolaborantom, za katerega ni jasno, ali ji hoče pomagati najti Roberta, ali pa le pridobiti informacije o protinacističnemu delovanju.
Film je posnet po istoimenski polbiografski knjigi Marguerite Duras. A medtem ko je knjiga dvignila kar nekaj prahu, se film preveč vleče, da bi dolgo ostal v spominu. Bolj kot na vojno dramo spominja na poskus umetniškega filma z bledo osvetljenimi kadri. Poudarek je na igralcih, a za dobro predstavo je potrebna tudi dobra režija. Ta pa peša.
 

Živi mrtveci: Fox ob 22.00The Walking Dead. ZDA, 2019. 9. sezona. 9/16. Igrajo: Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan. TV-serija.
V drugi polovici devete sezone so skupine preživelih, stare in nove, še naprej pod vplivom dogodkov, ki so se zgodili v preteklih šestih letih. Od Rickovega izginotja so se mnogi med sabo odtujili. Zavedajo pa se, da so v neizogibni nevarnosti. Tako ena od skupini razkrije novo grožnjo. Pobegli ujetnik pa podoživi svojo preteklost.
 

Svetovno prvenstvo: Alpska kombinacija (M).

Smuk: TV SLO 2 ob 10.45
Slalom: V SLO 2 ob 14.15


Nastopili bodo Boštjan Kline, Klemen Kosi, Martin Čater in Štefan Hadalin.