TV namigi: Marguerite Duras: Spomini na vojno, Živi mrtveci ...

Na TVS si lahko ogledate vojno dramo, na Foxu pa drugi del devete sezone serije Živi mrtveci. 
Fotografija: Marguerite Duras: Spomini na vojno 
Odpri galerijo
Marguerite Duras: Spomini na vojno 

Ponedeljek, 11. februarja

 

Marguerite Duras: Spomini na vojno: TV SLO 2 ob 21.05

Vikendova ocena: 3 (od 5)

La douleur. Koprodukcija, 2017. Režija: Emmanuel Finkiel. Igrajo: Igrajo: Mélanie Thierry, Benoît Magimel, Benjamin Biolay, Shulamit Adar. Vojna drama. 127 minut. 
Pariz, 1944. Marguerite in njen mož Robert Antelme sta aktivna člana odporniškega gibanja. Ko Roberta gestapo deportira v Dachau, se začne Marguerite dobivati z Rabierjem, lokalnim kolaborantom, za katerega ni jasno, ali ji hoče pomagati najti Roberta, ali pa le pridobiti informacije o protinacističnemu delovanju.
Film je posnet po istoimenski polbiografski knjigi Marguerite Duras. A medtem ko je knjiga dvignila kar nekaj prahu, se film preveč vleče, da bi dolgo ostal v spominu. Bolj kot na vojno dramo spominja na poskus umetniškega filma z bledo osvetljenimi kadri. Poudarek je na igralcih, a za dobro predstavo je potrebna tudi dobra režija. Ta pa peša.
 

Živi mrtveci: Fox ob 22.00



The Walking Dead. ZDA, 2019. 9. sezona. 9/16. Igrajo: Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan. TV-serija.
V drugi polovici devete sezone so skupine preživelih, stare in nove, še naprej pod vplivom dogodkov, ki so se zgodili v preteklih šestih letih. Od Rickovega izginotja so se mnogi med sabo odtujili. Zavedajo pa se, da so v neizogibni nevarnosti. Tako ena od skupini razkrije novo grožnjo. Pobegli ujetnik pa podoživi svojo preteklost.
 

Svetovno prvenstvo: Alpska kombinacija (M).

Smuk: TV SLO 2 ob 10.45
Slalom: V SLO 2 ob 14.15


Nastopili bodo Boštjan Kline, Klemen Kosi, Martin Čater in Štefan Hadalin. 

Komentarji: