TV namigi: Miklavžev koncert, Umri pokončno, Zahar Prilepin

Ob prenosu dobrodelnega koncerta lahko darujete za revne osnovnošolce. Po koncertu bo Ksenija Horvat k sebi povabila kontroverznega pisca Prilepina, za sklep večera pa je tu še – jipikijej – John McClane.

Objavljeno
02. december 2018 00.00
Posodobljeno
02. december 2018 00.00
Gostitelja večera bosta igralka Polona Juh in zdravnik (pediater in infektolog) Marko Pokorn. Foto Željko Stevanić, Ifp/rtv Slovenija.
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Nedelja, 2. decembra


26. dobrodelni Miklavžev koncert: TVS 1 ob 20.05


Slovenija, 2018. Voditelja: Polona Juh in Marko Pokorn. Prenos.
Letos bodo zbrana sredstva vnovič dobili osnovnošolci, ki zaradi finančnega položaja svojih staršev nimajo enakih možnosti kot njihovi vrstniki. Sredstva bodo namenili zunajšolskim dejavnostim, osnovnošolcem pa bodo z zbranimi sredstvi omogočili tudi udeležbo v šoli v naravi in na šolskih ekskurzijah.

Na koncertu bodo med drugim nastopili New Swing Quartet, Jan Plestenjak, Vox Arsana, Simfonični orkester RTV Slovenija, Big band RTV Slovenija, baletni solisti SNG Opera in balet Maribor, Otroški zbor RTV Slovenija, Janez Dovč in Uroš Perić, na odru pa boste lahko videli tudi odlomek iz muzikala Briljantina.

Tudi ves prihodnji konec tedna bo na TVS obarvan dobrodelno. Od 7. do 9. decembra bodo oddaje Vem!, Slovenski pozdrav, Vse je mogoče in Vikend paket posvečene zbiranju sredstev za otroke in družine v stiski. Vikend praznične dobrodelnosti bodo zaključili v oddaji Vikend paket, takrat bodo tudi razglasili vsoto zbranih sredstev.

Dobrodelna številka je: 01 472 00 11​
 

Intervju: Zahar Prilepin: TVS 1 ob 21.55


Slovenija, 2018. Pogovorna oddaja.
Tokrat bo gost intervjuja kontraverzni ruski pisatelj, publicist, televizijski voditelj in poklicni vojak Zahar Prilepin. Je avtor številnih romanov, v slovenščino je preveden njegov roman Samostan, ki opisuje prvo stalinistično taborišče na Soloveških otokih. Zahar Prilepin je sodeloval v vojni v samooklicani Donbaški narodni republiki, s čimer je sprožil vrsto negativnih odzivov doma in v tujini. S pisateljem Prilepinom se je pogovarjala Ksenija Horvat.


Umri pokončno: Planet TV ob 22.15 

Vikendova ocena: 5 (od 5)

image
Umri pokončno. Foto Press


Die Hard. ZDA, 1988. Režija: John McTiernan. Igrajo: Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia, Alexander Godunov. Akcijski triler. 131 minut.
Policist John McClane se upre dobro organizirani teroristični skupini pod vodstvom Nemca Gruberja, ki si je izmislil peklenski načrt za krajo več milijonov dolarjev. Teroristi zasedejo stavbo korporacije, kjer je zaposlena Johnova žena. Gruber bi načrt zagotovo izpeljal, če se v stavbi ne bi znašel tudi McClane.

Božična akcijska klasika, ki kar puhti od suspenza, humorja pa tudi melodrame.