TV namigi: Ne hvala in King Kong

Na TVS vas čakata finska romantična komedija in kolesarstvo, na Kanalu A pa pustolovska drama.
Fotografija: Ei kiitos - Ne, hvala Foto Press
Odpri galerijo
Ei kiitos - Ne, hvala Foto Press

Sreda, 18. julija

 

Ne, hvala: TV SLO 1 ob 20.00

Vikendova ocena: 3

Ei kiitos. Finska, 2014. Režija: Samuli Valkama. Igrajo: Ville Virtanen, Anu Sinisalo, Kai Vaine, Wanda Dubiel. Romantična komedija. 97 minut.
Heli je učiteljica angleščine, ki jo počasi dohajajo srednja leta. Živi z odtujenim možem Mattijem, ki namesto ljubezni daje prednost video igricam. Čeprav ga Heli večkrat poskuša izbezati iz otopelosti, ji ne uspe. Končno se ga naveliča in si najde mlajšega ljubimca, enega svojih učencev s tečaja angleščine. Šele takrat spozna, kaj ji zares manjka in česa si zares želi …
Pri finskih komedijah pričakujemo obešenjaški humor, kot ga večinoma ponuja režiser Aki Kaurismäki, tokrat pa je humor bližje klasičnim hollywoodskim romantičnim komedijam. In zato se je težko znebiti občutka, da smo film že videli.


King Kong: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 4

Foto
Foto

Koprodukcija, 2005. Režija: Peter Jackson. Igrajo: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody. Pustolovska drama. 187 min.
Carl Denham je filmski ustvarjalec, ki se odloči, da bo svoj novi projekt posnel v džungli na samotnem otoku. Tam ekipo pričakajo sovražni domačini, v neznanem in nevarnem okolju pa jih čaka še večja nevarnost.
 

Kolesarstvo: TV SLO 2 ob 14.30


Dirka po Franciji. 11. etapa. Vključitev v prenos.
Na sporedu bo 108 kilometrov dolga gorska etapa od Albertvilla do La Rosièreja. Kombinacija dolgih gorskih vzpenjanj in krajših spustov bo kar naporna za kolesarje, ki se konča z 18-kilometrskim vzponom.
 

Komentarji: