TV namigi: Njihova najboljša zgodba, V srcu morja in Sosedi 2

Nocoj lahko izbirate med tremi premierami: kostumsko melodramo iz časov nemškega bombardiranja Londona, pustolovsko zgodbo o mornarjih kitolovke Essex iz 19. stoletja in nadaljevanjem ameriške komedije z Zacom Efronom in Sethom Rogenom.
Fotografija: Their Finest - Njihova najboljša zgodba Foto TVS
Odpri galerijo
Their Finest - Njihova najboljša zgodba Foto TVS

Sobota, 10. avgusta

 

Njihova najboljša zgodba: TVS 1 ob 20.05 

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Their Finest. VB., 2016. Režija: Lone Scherfig. Igrajo: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, Jack Huston, Paul Ritter. Drama/komedija. 115 min. 

Kostumska melodrama, postavljena v propagandni oddelek britanske vlade v času nemškega bombardiranja Londona. Medtem ko padajo bombe, za dvig morale snemajo film o herojskem umiku iz Dunkirka. V propagandnem oddelku kmalu začutijo, da bi film potreboval »žensko roko« in zato najamejo scenaristko Catrin Cole. Čeprav njen umetniški mož zviška gleda na to službo, Catrinin talent hitro opazijo ...

Odlična igra Gemme Arterton ter spretna kombinacija humorja in vojne drame iz filma naredita izdelek za široke množice.

 

V srcu morja: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)


In the Heart of the Sea. ZDA, 2015. Režija: Ron Howard. Igrajo: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Ben Whishaw. Akc. film. 135 min.

Zgodba pustolovskega filma temelji na resničnih dogodkih iz leta 1820, ko je z obale Nove Anglije proti Tihemu oceanu odplula kitolovka Essex. Po kopici nezgod ji je usodnega 20. novembra pot prekrižal velikanski kit glavač, napadel ladjo in jo potopil. Brodolomci so se s pičlimi zalogami hrane in vode vkrcali v rešilne čolne in začel se je surov boj za preživetje ....

Zgodba je sicer desetletja kasneje navdihnila Hermana Melvilla pri pisanju slovitega romana Moby Dick, a tokrat je prikazana preveč površno, da bi se povzdignila med legendarne stvaritve.

 

Sosedi 2: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)


Neighbors 2: Sorority Rising. ZDA, 2016. Režija: Nicholas Stoller. Igrajo: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne, Chloë Grace Moretz. Kom. 100 min. 

Po izjemnem uspehu Sosedov (Neighbors) leta 2014, je pred vrati tipično hollywoodsko nadaljevanje, ki pa bo kljub reciklaži humorja razveselila tiste, ki so uživlai ob izvirniku.

Ko je nadležna študentska bratovščina zapustila njuno sosesko, sta se Mac in Kelly lahko znova v miru posvetila družini. Ker pričakujeta drugega otroka, se odločita prodati hišo, toda preden lahko skleneta kupčijo, se v sosednjo hišo naseli podivjano študentsko sestrstvo pod vodstvom uporniške Shelby. Da bi se znebila nadležnih deklin, Mac in Kelly za pomoč zaprosita nekdanjega sovražnika Teddyja, ki pozna vse zvijače veseljaške mladine.

Komentarji: