TV namigi: Obupana, Noč Modrijanov, Doktorica Fosterjeva ...

V nocojšnji premieri Diane Kruger v terorističnem napadu izgubi moža in sina in se odloči pravici zadostiti sama. Če ste v prvo zamudili serijo o prevarani zdravnici, si jo zdaj le oglejte. Za ljubitelje NZ glasbe so tu Modrijani, za ljubitelje filmskih klasik pa Oči brez obraza.

Objavljeno
11. januar 2019 00.00
Posodobljeno
11. januar 2019 00.00
Obupana (Aus dem Nichts). Foto Tvs
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Petek, 11. januarja

 

Obupana: TVS 2 ob 20.55 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Aus dem Nichts. Nemčija/Francija, 2017. Režija: Fatih Akin. Igrajo: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar. Drama/kriminalka. 106 minut. 
Katjino življenje se sesuje v prah, ko njen mož Nuri in njun mali sin Rocco umreta v bombnem napadu. S pomočjo bližnjih se nekako prebije skozi pogreb, a iskanje storilcev in njihovih motivov Katji ves čas odpira rane. Ko najdejo osumljenca, dva mlada neonacista, je odvetnik Danilo, sicer najboljši prijatelj pokojnega moža, Katjin predstavnik na sodnem procesu. A proces se ne odvija po Katjinih željah ...

Diane Kruger v svojem prvem nemškem filmu odlično prikaže čustva žalosti, bolečine in jeze, film pa osebni drami skuša dodati še družbenopolitične okoliščine sodobne Nemčije. 

Film je dobil globus za najboljši tuji film, Diane Kruger pa je bila razglašena za najboljšo igralko v Cannesu. Diane Kruger je sicer v zvezi z Normanom Reedusom, ki v Živih mrtvecih igra Daryla Dixona. Paru se je letos rodila hčerkica.


Noč Modrijanov: TVS 1 ob 20.00


image
Noč Modrijanov Foto Borut Sluga


Slovenija, 2018. 1/2. Posnetek koncerta.
Letošnji oder Noči Modrijanov je bil Slovenija v malem. Nastopajoči so prihajali iz hiš, ki so tipične za slovenske pokrajine (npr. primorska hiša iz kamna, štajerska krita s skodlami, prekmurska s slamo …), tudi slovensko morje je valovilo pod čolnom. Modrijanom so se ob 28-ih narodno-zabavnih ansamblih med drugimi pridružili še Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Rok Ferengja, Nika Zorjan, Elda Viler, Manca Špik, Dejan Vunjak, Alfi Nipič, Oto Pestner ...


Doktorica Fosterjeva: TVS 2 ob 20.00Doctor Foster. VB, 2015. 1/5. Igrajo: Suranne Jones, Bertie Carvel, Tom Taylor, Jodie Comer, Thusitha Jayasundera. Miniserija. 60 minut.
Lepa hiša. Dober seks. Vzgojen otrok. Zakon zdravnice Gemme Foster (Suranne Jones) in gradbenega investitorja Simona (Bertie Carvel) se zdi popoln. A Gemma nekega dne na moževem šalu najde dolg blond las, v njegovem žepu pa rožnat balzam za ustnice. Jo vara? Ali je le posodil šal tajnici in si kupil prvi balzam, ki mu je prišel pod roke? Gemmo začne razjedati dvom in skupaj z njo se tudi gledalec sprašuje, ali je le paranoična ali ima prave instinkte.

Portret zakona, ki počasi postaja vse bolj zastrupljen, iz prepričljive drame sicer zaide v malo manj verjetno srhljivko, a kljub vsemu gre za zelo gledljivo miniserijo. 
 

Oči brez obraza: TVS 1 ob 22.55


image
Oči brez obraza Foto Press


Les yeux sans visage. Francija/Italija, 1960. Režija: Georges Franju. Igrajo: Pierre Brasseur, Alida Valli, Juliette Mayniel. Grozljivka/drama. 90 minut.
Potem ko je povzročil nesrečo, ki je izmaličila njegovo hčerko Christiane, se izjemni kirurg dr. Génessier trudi napako popraviti. Hčerki bi rad dal nov obraz, a v ta namen gre v grozljive ekstreme, med drugim začne ugrabljati mlade ženske. A njegova skrivnost je ogrožena, ko Christiane ugotovi, kaj počne.