TV namigi: Planet Zemlja, Živi in Rusija – trenutki pred revolucijo

V petem delu BBC-jeve serije bodo v ospredju živali s travnatih planjav, priporočamo še dramo Živi in dokumentarec o času tik pred rusko revolucijo.
Fotografija: Planet Zemlja. Foto Tvs
Odpri galerijo
Planet Zemlja. Foto Tvs

Četrtek, 2. avgusta


Planet Zemlja II.: Travnate planjave. TVS 1 ob 20.00


Planet Earth II. Koprod., 2016. 5/6. Dokumentarna serija. 
Travnate planjave prekrivajo četrtino kopnega in na njih živijo največje črede na svetu. Vse te živali morajo prestajati neugodne menjave letnih časov. Vsak prebivalec travnatih planjav, od azijske antilope sajga s čudnimi nozdrvmi do velikega mravljinčarja v Braziliji, se je skrajnim razmeram prilagodil po svoje. V poplavljenem Okavangu se lačne levinje lotijo celo mogočnega bivola ...


Živi: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Živi. Foto Pro Plus
Živi. Foto Pro Plus


Alive. ZDA, 1993. Režija: Frank Marshall. Igrajo: Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton, Bruce Ramsay. Pustolovska drama. 127 min.
Film je posnet po resnični zgodbi. Urugvajsko ragbijsko moštvo se kljub slabi vremenski napovedi z letalom odpravi v Čile. Letalo v snežnem metežu strmoglavi visoko v Andih. Večina potnikov umre, nekaj jih je hudo ranjenih. Ko se sneg začne topiti, se dva člana odpravita po pomoč v dolino, ki je veliko dlje, kot si predstavljata.
 

Rusija – trenutki pred revolucijo: TVS 1 ob 23.10


Rusija – trenutki pred revolucijo Foto Tvs
Rusija – trenutki pred revolucijo Foto Tvs


Russia 1917: Countdown to Revolution. VB, 2017. Režija: Renny Bartlett. Dokumentarna. oddaja. 60 min. 
Dokumentarni film z igranimi prizori, pričevanji in obilico arhivskega gradiva orisuje tri osrednje osebnosti ruske revolucije leta 1917. A Stalin, Trocki in Lenin, zanimivo, ob februarskih dogodkih niso niti bivali v Rusiji, na oblast so se zavihteli v pičlih nekaj mesecih pred usodnim oktobrom.

Komentarji: