TV namigi: Proslava, E.T. in Policijska družina

Nocoj priporočamo ogled proslave ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo Prešernovih nagrad. Po tem pa Spielbergovo klasiko E.T. – Vesoljček in novo sezono policijske serije s Tomom Selleckom v glavni vlogi.

Objavljeno
07. februar 2019 00.00
Posodobljeno
07. februar 2019 00.00
Foto Voranc Vogel/Delo
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Četrtek, 7. februarja

 

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2019. Prenos proslave s podelitvijo Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada.
Umetniški program, ki sta ga zasnovala Martin Srebotnjak in Metod Pevec, bo obarvan filmsko. Zdi se jima, da smo, tudi s pomočjo proslav, slovenske kulturne veličine povzdignili tako visoko, da so že skoraj nedosegljive. V treh filmskih miniaturah, v katerih so zaigrali Ivanka Mežan, Silva Čušin, Janez Škof, Primož Pirnat in Nagisa Moritoki Škof, pa so se poskusili spustiti s piedestala visoke slovenske besede. Na proslavi bodo nastopili še igralec Vlado Novak in članice Vokalne skupine Gallina, slavnostni govornik bo predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Vinko Möderndorfer. 

Dobitnika Prešernove nagrade sta kostumografka in scenografka Bjanka Adžić Ursulov ter scenarist in režiser Filip Robar Dorin.

Dobitniki nagrade Prešernovega sklada pa so pesnik Jure Jakob, igralka Maruša Majer, ustvarjalec animiranih filmov Dušan Kastelic, skladatelj Tomaž Svete, dirigentka Martina Batič ter arhitekta Aljoša Dekleva in Tina Gregorič.


E.T. – Vesoljček: Kino ob 21.25

Vikendova ocena: 5 (od 5)

image
E.T. – Vesoljček. Foto Pro plus


E.T. The Extra-Terrestrial. ZDA, 1982. Režija: Steven Spielberg. Igrajo: Henry Thomas, Dee Wallace, Drew Barrymore, Peter Coyote. ZF-družinski film. 115 min.
Na Zemlji pristane plovilo neznanih nezemeljskih bitij. Ta kmalu odidejo od tod, a pozabijo na svojega prijatelja, ki se prestrašen znajde tri milijone svetlobnih let od doma. Najde ga fantič Elliott ...


Policijska družina: Pop TV ob 23.20 (Premiera)


image
CBS Policijska družina. Foto John Paul Filo/Cbs


Blue Bloods. ZDA, 2015. 6. sez. 1/22. Igrajo: Tom Selleck, Donnie Wahlberg, Will Estes, Bridget Moynahan. Nanizanka.
Po nedavnem terorističnem napadu na Bližnjem vzhodu Frank verjame, da je New York naslednja tarča teroristov. Njegove sume okrepi natakarica, ki policijo obvesti o nenavadnem pogovoru s sumljivim moškim. Danny in Baezova medtem naletita na tujca, ki jih opozori na bombni napad, zato skušata izslediti nevarne osumljence.