TV namigi: Sivolasi žigolo, Gospodar prstanov: Stolpa in Nevarna razmerja

Danes si lahko ogledate komedijo, ki jo je režiral John Turturro, a je videti, kot da bi jo Woody Allen, skočite v fantazijski svet Gospodarja prstanov ali pa se spomnite klasike Stephena Frearsa. 
Fotografija: Sivolasi žigolo Foto Jojo Whilden
Odpri galerijo
Sivolasi žigolo Foto Jojo Whilden

Petek, 9. novembra

 

Sivolasi žigolo: TV SLO 2 ob 20.05

Vikendova ocena: 3 (od 5)


Fading Gigolo. ZDA, 2013. Režija: John Turturro. Igrajo: John Turturro, Woody Allen, Sharon Stone, Sofía Vergara. Komična drama. 90 minut. 
V filmu, ki ga je režiral John Turturro, a je videti, kot bi ga Woody Allen, nevrotični Murray (Allen) po zaprtju svoje knjigarne išče novo zaposlitev, in ko mu dermatologinja (Stone) omeni, da z ljubico (Vergara) iščeta ljubimca za eno noč, dobi idejo. Pregovoril bo prijatelja, cvetličarja Fioravanteja (Turturro), naj se preskusi v vlogi žigola, sam pa bo pobral honorar za posrednika. 
Zaplet, v katerem morata Sharon Stone in Sofia Vergara plačevati za seks Turturru, je približno enako prepričljiv kot zapleti vseh Woodyjevih filmov, kjer se vanj zaljubljajo pol mlajše lepotice. A če pustimo to ob strani, je film lahkotno razvedrilo z dobro igro in nekaj zabavnimi dialogi. 
 

Gospodar prstanov: Stolpa: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)


The Lord of the Rings: The Two Towers. Koprodukcija, 2002. Režija: Peter Jackson. Igrajo: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin. Fantazijski film. 179 min. 
Junaki se bodo morali tokrat upreti moči dveh stolpov: Sarumanovega in Sauronovega. Hobita Samo in Frodo potujeta v Mordor, da bi uničila prstan. Pri tem ugotovita, da ju zasleduje skrivnostni Golum. Ko ga ujameta, jima Golum obljubi, da ju bo odpeljal v Mordor.
 

Nevarna razmerja: TV SLO 1 ob 23.10

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Nevarna razmerja Foto
Nevarna razmerja Foto

Dangerous Liaisons. ZDA, 1988. Režija: Stephen Frears. Igrajo: Glenn Close, Michelle Pfeiffer, John Malkovich, Keanu Reeves. Zgodovinska drama. 119 min. 
Ljubezenske spletke med francoskim plemstvom v 18. stoletju: plemkinjo markizo de Merteuil zapusti ljubimec, ker se namerava poročiti z mlado, nedolžno Cecile. Zato se markiza obrne na vikonta de Valmonta s prošnjo, naj zapelje Cecile in ji pred poroko vzame nedolžnost.
 

Komentarji: