TV namigi: Sivolasi žigolo, Gospodar prstanov: Stolpa in Nevarna razmerja

Danes si lahko ogledate komedijo, ki jo je režiral John Turturro, a je videti, kot da bi jo Woody Allen, skočite v fantazijski svet Gospodarja prtsnov ali pa se spomnite klasike Stephena Frearsa. 

Objavljeno
09. november 2018 00.00
Posodobljeno
09. november 2018 00.00
Sivolasi žigolo Foto Jojo Whilden
Teja Roglič
Teja Roglič

Petek, 9. novembra

 

Sivolasi žigolo: TV SLO 2 ob 20.05

Vikendova ocena: 3 (od 5)


Fading Gigolo. ZDA, 2013. Režija: John Turturro. Igrajo: John Turturro, Woody Allen, Sharon Stone, Sofía Vergara. Komična drama. 90 minut. 
V filmu, ki ga je režiral John Turturro, a je videti, kot bi ga Woody Allen, nevrotični Murray (Allen) po zaprtju svoje knjigarne išče novo zaposlitev, in ko mu dermatologinja (Stone) omeni, da z ljubico (Vergara) iščeta ljubimca za eno noč, dobi idejo. Pregovoril bo prijatelja, cvetličarja Fioravanteja (Turturro), naj se preskusi v vlogi žigola, sam pa bo pobral honorar za posrednika. 
Zaplet, v katerem morata Sharon Stone in Sofia Vergara plačevati za seks Turturru, je približno enako prepričljiv kot zapleti vseh Woodyjevih filmov, kjer se vanj zaljubljajo pol mlajše lepotice. A če pustimo to ob strani, je film lahkotno razvedrilo z dobro igro in nekaj zabavnimi dialogi. 
 

Gospodar prstanov: Stolpa: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)


The Lord of the Rings: The Two Towers. Koprodukcija, 2002. Režija: Peter Jackson. Igrajo: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin. Fantazijski film. 179 min. 
Junaki se bodo morali tokrat upreti moči dveh stolpov: Sarumanovega in Sauronovega. Hobita Samo in Frodo potujeta v Mordor, da bi uničila prstan. Pri tem ugotovita, da ju zasleduje skrivnostni Golum. Ko ga ujameta, jima Golum obljubi, da ju bo odpeljal v Mordor.
 

Nevarna razmerja: TV SLO 1 ob 23.10

Vikendova ocena: 5 (od 5)

image
Nevarna razmerja Foto

Dangerous Liaisons. ZDA, 1988. Režija: Stephen Frears. Igrajo: Glenn Close, Michelle Pfeiffer, John Malkovich, Keanu Reeves. Zgodovinska drama. 119 min. 
Ljubezenske spletke med francoskim plemstvom v 18. stoletju: plemkinjo markizo de Merteuil zapusti ljubimec, ker se namerava poročiti z mlado, nedolžno Cecile. Zato se markiza obrne na vikonta de Valmonta s prošnjo, naj zapelje Cecile in ji pred poroko vzame nedolžnost.