TV namigi: Smučarski skoki, Liga narodov, Pravi pogum

S kvalifikacijami se začenja nova sezona v smučarskih skokih. V boj za mesta med točkami gre sedem naših orlov. Slovenija se v ligi narodov doma bori za obstanek v skupini C. Priporočamo še vestern mojstrovino bratov Coen.
Fotografija: Jernej Damjan. Foto Kerstin Joensson/Ap
Odpri galerijo
Jernej Damjan. Foto Kerstin Joensson/Ap

Petek, 16. novembra


Smučarski skoki (M): TVS 2 ob 17.50


Nordijsko smučanje. Svetovni pokal. Kvalifikacije. Prenos iz Wisle.
Smučarski skakalci sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih začenjajo s kvalifikacijami za nedeljsko posamično tekmo, v soboto pa jih čaka ekipna preizkušnja.

S skakalnico v Wisli ima slovenska reprezentanca slabe izkušnje, saj je bila minulo sezono slabo pripravljena, zato letos ne mislijo tvegati. Zagotovo še ne bo skakal Peter Prevc, ki je letos prestal dve operaciji gležnja: »Wislo bom zagotovo izpustil, verjetno pa še kako drugo tekmo, da se v miru pripravim in dvignem formo. Na tekme bom šel, ko bom dovolj pripravljen.« Jernej Damjan pravi, da je letos načrt podoben kot lani. Takrat je sicer uvodno tekmo v Wisli izpustil, a nato presenetljivo zmagal na naslednji v Kuusamu.

Glavni trener Gorazd Bertoncelj v boj pošilja sedmerico slovenskih orlov: Jerneja Damjana, Bora Pavlovčiča, Žaka Mogla, Anžeta Laniška, Timija Zajca, Anžeta Semeniča in Tomaža Nagliča.


Slovenija : Norveška: TVS 2 ob 20.00


Trening norveške nogometne reprezentance v ljubljani. Foto Tomi Lombar/Delo
Trening norveške nogometne reprezentance v ljubljani. Foto Tomi Lombar/Delo


Nogomet. UEFA Liga narodov. Prenos iz Ljubljane. 
Tekma proti Norveški bo predzadnja, ki jo bo slovenska nogometna reprezentanca igrala v ligi narodov. Doslej to tekmovanje naši izbrani vrsti ni bilo naklonjeno. Na štirih srečanjih je zbrala le eno točko. Na zadnjih dveh tekmah, proti Norveški in Bolgariji, je cilj preprečiti izpad v najslabši razred evropskega nogometa.

Pravi pogum: Kanal A ob 21.55

Vikendova ocena: 5 (od 5)


True Grit. ZDA, 2010. Režija: Ethan Coen, Joel Coen. Igrajo: Jeff Bridges, Matt Damon, Hailee Steinfeld. Vestern. 110 minut.
Divji zahod, 19. stoletje. Štirinajstletni Mattie Ross (Hailee Steinfeld) umorijo očeta. Osumljenec (Josh Brolin) pobegne na indijansko ozemlje in oblasti se ne trudijo posebej, da bi ga našle. Mala Mattie se odloči, da bo za maščevanje poskrbela sama. Zato poišče enookega šerifa Roosterja Cogburna (Jeff Bridges), ki deklico najprej zavrne, a potem sprejme nalogo zaradi ponujene nagrade. Na lovu se jima pridruži še teksaški ranger LaBoeuf (Matt Damon), ki moža lovi zaradi umora senatorja.

Surov, vznemirljiv, zabaven, mojstrsko posnet in prepričljivo odigran film bratov Coen je poslastica za vsakega filmoljuba.

Komentarji: