TV namigi: Tannbach, Tednik in Boris, Milena, Radko

Z drugo sezono se vrača miniserija o vasi, ki je razdeljena na Vzhod in Zahod. V Tedniku o medicinskih sestrah in Emi, pozno zvečer pa še posnetek predstave o ljubezenskem trikotniku.

Objavljeno
18. februar 2019 00.00
Posodobljeno
18. februar 2019 00.00
Tannerbach. Foto Julie Vrabelova
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Ponedeljek, 18. februarja

 

Tannbach – usoda neke vasi: TVS 2 ob 20.55 (Premiera)


Tannbach. Nemčija/Češka, 2018. 2. sezona. 1/3. Režija: Alexander Dierbach. Igrajo: Jonas Nay, Robert Stadlober, Johanna Bittenbinder, Mercedes Müller. Miniserija. 
Serija o travmatičnih dogodkih v Nemčiji po drugi svetovni vojni se dogaja v vasi Tannbach. To je sicer izmišljena vasica (a povzeta po resnični), ki jo je železna zavesa pretrgala na dvoje in za njene prebivalce konec vojne ne pomeni konec trpljenja in razdvojenosti. Medtem ko se je prva sezona dogajala v 40. in 50. letih, se druga odvija v 60-ih.

Pozimi leta 1960 otroci med igro na zahodni strani vasi najdejo strelivo in ob eksploziji granate umre mali Emil Schober, eksplozijo pa slišijo tudi na vzhodni strani. Nihče ne ve, da so otroci našli tajno skrivališče vojske Nata, ki ji pripada tudi grof Georg von Striesow ... 

Tedni​k: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2019. Vodi: Jelena Aščič. Aktualno-informativna oddaja.
Tudi medicinske sestre so ogorčene nad izjavami ministra za zdravje. Vnovič opozarjajo, da jih je premalo.

Bili so na snemanju filma Preboj o bitki med partizansko in nemško vojsko na Menini planini.

Ta konec tedna bomo na Emi izbirali evrovizijsko popevko. Pozivi k bojkotu Pesmi Evrovizije v Izraelu pa se kar vrstijo, pridružili so se jim tudi nekateri slovenski glasbeniki.Boris, Milena, Radko: TVS 1 ob 22.50


image
Boris, Milena, Radko. Foto Drama


Slovenija, 2014. Režija: Dušan Jovanović. Igrajo: Milena Zupančič, Radko Polič, Boris Cavazza. TV-priredba gledališke predstave SNG Drama Ljubljana. 
Ljubezenski trikotnik med upokojeno igralko, njenim možem novinarjem in njenim ljubimcem, upokojenim kapitanom dolge plovbe, razburka strasti tako med udeleženci kot med opazo­valci.

So erotične in ljubezenske peripetije pri teh letih sploh še primerne? Ali pa, nasprotno, opozarjajo, da življenje ne var­čuje s presenečenji, čeprav niso zmeraj za vse prijetna? Ta du­hovita igra o ljubezenskem ognju v zrelih letih se sprašuje tudi o našem odnosu do življenja, ki ga vse preradi jemljemo kot samoumevno rutino.