TV namigi: Tarča, Novoletni koncert in Oktobrsko nebo

V Tarči bodo pod drobnogled vzeli razmere v slovenskih zaporih, v Globusu o Brexitu, v Točki preloma o madžarskem kapitalu v Sloveniji. Še enkrat si lahko ogledate novoletni koncert, za ponočnjake pa najstniški jake Gyllenhaal.

Objavljeno
17. januar 2019 00.00
Posodobljeno
17. januar 2019 00.00
Dragan Milosavljević in Damjan Mitrović. Foto Pu Koper
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Četrtek, 17. januarja


Tarča, Globus, Točka preloma: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodijo: Erika Žnidaršič, Mojca Širok, Janja Koren. Aktualno-informativna oddaja.​

V Tarči o razmerah v slovenskih zaporih. Filmski pobeg dveh zapornikov je odprl številna vprašanja o odgovornosti in nadzoru. Kdo je zatajil?

Globus: britansko poslavljanje od Evropske unije je vse večja farsa. Si lahko Britanci premislijo in ostanejo v Uniji? 

V Točki preloma o madžarskih naložbah v Sloveniji. Kaj je v ozadju čedalje večjega zanimanja za prodor madžarskega kapitala v Slovenijo?


Novoletni koncert z Dunaja: TVS 2 ob 20.50


image
Dirigent Christian Thielemann. Foto Matthias Creutziger


Avstrija, 2019. Dirigent Christian Thielemann. Prenos.
Za novo leto so tradicionalno predvajali koncert Dunajskih filharmonikov iz Zlate dvorane Musikvereina. Vodstvo orkestra je prevzel nemški dirigent Christian Thielemann. Program so sestavljali valčki, polke in marši glasbene zapuščine skladateljske rodbine Strauss in njenih sodobnikov.


Oktobrsko nebo: Kanal A ob 23.55

Vikendova ocena: 4 (od 5)

image
Oktobrsko nebo. Foto Pro Plus


October Sky. ZDA, 1999. Režija: Joe Johnston. Igrajo: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern, William Lee Scott. Biografska drama. 108 min.
V 50. letih je v rudarskem mestecu v Koloradu živel fant Homer, ki je imel samo eno možnost v življenju: delati v premogovniku tako kot njegov oče. A se oktobra 1957 vse spremeni, ko pošljejo v vesolje prvi satelit Sputnik. Zanimati ga začnejo rakete in s prijateljem se odločita, da bosta eno sestavila.