TV namigi: To je naš dom, Lokalne volitve 2018 – Ljubljana ...

Francoska drama popelje v današnjo Francijo, kjer so v vzponu desničarske ideje Marine Le Pen, tisti, ki jih bolj zanima domače dogajanje, pa si lahko ogledajo soočenje med kandidati za župana Ljubljane.
Fotografija: To je naš dom Chez nous. Foto Photographer:jean-claude Lother
Odpri galerijo
To je naš dom Chez nous. Foto Photographer:jean-claude Lother

Četrtek, 15. novembra


To je naš dom: TV SLO 2 ob 21.30 (Premiera)

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Chez nous. Francija/Belgija, 2017. Režija: Lucas Belvaux. Igrajo: Émilie Dequenne, André Dussollier, Guillaume Gouix. Drama. 117 minut. 
Predsednica skrajne desničarske Narodne fronte Marine Le Pen je 2017 sicer izgubila v drugem krogu predsedniških volitev proti Emanuelu Macronu, a njene ideje s tem niso ugasnile, te dni je njena stranka v anketah prvič premagala Macronovo stranko. Vzpon teh idej je bil navdih za film o izmišljeni materi samohranilki, ki vzgaja svoja otroka, skrbi za očeta in je požrtvovalna tudi kot medicinska sestra. Njeno priljubljenost se odloči izrabiti rastoča nacionalistična stranka in jo nagovori, naj zanje kandidira za županjo ...
Ne ravno pretanjen film v žaru svarila pred skrajneži tudi pozabi na realizem, a je vseeno dovolj zanimiv, da lahko sproži razpravo o sodobnih političnih pasteh.
 

Lokalne volitve 2018 – Ljubljana: TV SLO 1 ob 20.05


Foto: Leon Vidic
Foto: Leon Vidic


Slovenija, 2018. Vodi: Erika Žnidaršič. Soočenje kandidatov.
Soočenje v glavnem mestu bo potekalo le tri dni pred volitvami, ki bodo v nedeljo, 18. novembra 2018. V Ljubljani se za mesto župana, ki ga že vrsto let zaseda Zoran Janković, poleg njega poteguje še devet kandidatov. V oddaji bomo izvedeli, kako so se na soočenje s skrbmi glavnega mesta pripravili kandidati in kakšne so njihove vizije razvoja mesta v prihodnosti.

 

Naravna čudesa Zemlje: TV SLO 2 ob 20.00


Earth's Natural Wonders. VB, 2017. 2. sezona. 1/3. Dokumentarna serija. 
Na Zemlji so si ponekod ljudje kljub skrajnim razmeram ustvarili dom. V prvem delu spremljamo pastirja jakov, ki svojo čredo žene čez nevaren prelaz visoko v Himalaji. V kanadski Arktiki opazujemo Inuite, ki pod morskim ledom nabirajo školjke. Spoznamo pa tudi ljudi iz Sibirije, ki po tundri iščejo mamutove okle, shranjene v permafrostu.

 

Komentarji: